Gemeente Amsterdam



Uitnodiging
Aan de redacties en correspondenten

Datum 4 september 2007
Kenmerk 058

Stefan Rutte 020 552 3409

Betreft: Startdebat `Voorrang voor een gezonde stad'

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op woensdag 5 september is in Felix Meritis het startdebat over het discussiedocument `Voorrang voor een gezonde stad'. Tijdens het startdebat zal aan de hand van vier thema's worden gediscussieerd over de maatregelen die het college van B&W en negen stadsdeelbesturen hebben voorgesteld om minder en schoner autoverkeer in de stad te krijgen voor de luchtkwaliteit van de stad.

Het debat zal gaan over de volgende onderwerpen, met de volgende sprekers:

1. Parkeergedrag, parkeertarieven en economische effecten Ferry Houterman, voorzitter MKB Nederland; Annemarie van Doorn, Vice President Sustainable Development ABN AMRO; Tjeerd Herrema, wethouder Verkeer en Vervoer.

2. Technische maatregelen, milieuzones, roetfilters, haalbaarheid en mobiliteitsgedrag Joris Wijnhoven, campagneleider Milieudefensie; Gerard Fidom, directeur VCC Noord; Lucas Wildervanck, Vice President Road Charging TOM TOM; Ron Meulensteen, bewonersvertegenwoordiger.

3. Alternatief parkeren en vervoer Uri Coronel, Bestuursvoorzitter VNO NCW West; Willem de Jager, Adjunct Directeur Mobiel en Business Development Rabobank; Janine van Overveld, bewoner.

4. Wat mag gezonde lucht eigenlijk kosten en wie betaalt? Nico van Straalen, milieutoxicoloog VU; Fred Woudenberg, GGD Amsterdam; Dirk de Jager, portefeuillehouder Westerpark.

Gespreksleiders zijn Farid Tabarki en Rindert de Groot.

Datum: woensdag 5 september 2007 Plaats: Felix Meritis, Keizersgracht 324 Tijd: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) tot uiterlijk 23 uur

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

4 september 2007 Gemeente Amsterdam
Kenmerk 058 Bestuursdienst
Pagina 2 van 2

Vanaf 6 september zijn op diverse locaties stadsdeeldebatten: Westerpark: donderdag 6 september Oud-Zuid: dinsdag 11 september Bos en Lommer en De Baarsjes (gezamenlijk): woensdag 12 september Zeeburg: woensdag 12 september Oost/Watergraafsmeer: donderdag 13 september Oud-West: maandag 17 september ZuiderAmstel: woensdag 19 september

Op donderdag 20 september, in de Week van de Vooruitgang en voorafgaand aan de autovrije dag, is het slotdebat in Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191. Amsterdammers kunnen ook online met elkaar in discussie op www.gezondelucht.amsterdam.nl.

Bij de debatten gaat het nadrukkelijk om consultatie van de stad en (nog) niet om inspraak. De resultaten van het debat worden verwerkt in het definitieve plan. Het college en de dagelijks besturen van de stadsdelen stellen het plan vervolgens vast en geven het in het najaar vrij voor inspraak.

Het discussiedocument voor het actieplan `Voorrang voor een gezonde stad' is een gezamenlijk product van het college van B&W en de dagelijks besturen van de stadsdelen Centrum, Zeeburg, Oost/Watergraafsmeer, Oud-Zuid, ZuiderAmstel, Oud-West, Westerpark, De Baarsjes en Bos en Lommer.

Voor aanmelding, data, locaties en tijdstippen en meer achtergrondinformatie: www.gezondelucht.amsterdam.nl. Hier vindt u ook het discussiedocument `Voorrang voor een gezonde stad'.

Met vriendelijke groet,
Stefan Rutte,
afdeling Bestuursvoorlichting

Postbus 202 Directie Communicatie 1000 AE Amsterdam
Telefoon 020 552 2117
Fax 020 624 5550
www.amsterdam.nl


---- --