Kunstfactor claimt geld voor amateurkunst

04/09/2007 17:45



Kunstfactor



Op woensdag 5 september introduceert Kunstfactor in Utrecht het actieprogramma amateurkunst. Met het actieprogramma geeft Kunstfactor invulling aan het nationale programma om amateurkunst zichtbaar, hoorbaar en voelbaar te maken.

Voor ruim 25 miljoen euro in de komende vier jaar wordt de Nederlandse bevolking op alle mogelijke manieren gestimuleerd om haar creativiteit aan te spreken en actief te worden binnen de kunsten. Met het actieprogramma wil Kunstfactor door middel van een aantal nationale activiteiten de actieve amateurkunstbeoefening bevorderen, het imago van de amateurkunst verbeteren en de amateurkunst vermaatschappelijken. Onderdelen van het actieprogramma zijn onder andere een landelijke imagocampagne, een nationale amateurkunstweek, het creëren van culturele trapveldjes, de nationale amateurkunstprijs en Jouwkunst 2.0, database van jonge talenten. Kijk voor het volledige actieprogramma amateurkunst op www.kunstfactor.nl.

Heldere aanpak
Overheden zoeken naar middelen om de maatschappelijke betrokkenheid en coherentie te bevorderen, om er in te investeren. Dat vraagt om een heldere aanpak van Kunstfactor, een aanpak gericht op de toekomst. Het actieprogramma amateurkunst is daarin een eerste stap.

Cement van de samenleving
Amateurkunst is van onschatbare waarde voor de samenleving. Miljoenen Nederlandse amateurkunstenaars hebben een grote invloed op de economie en de werkgelegenheid. Amateurkunst stimuleert de innovatieve en creatieve vermogens van mensen. Amateurkunst is kunst van en voor de samenleving. Zij draagt bij aan het welzijn en de maatschappelijke integratie van burgers. Door middel van hun creativiteit kunnen mensen zich uiten over wat hen bezighoudt en problemen uit de samenleving kunnen met een kunstzinnige benadering zichtbaar en bespreekbaar gemaakt worden. Kunst is daarmee het cement van de samenleving.





http://www.kunstfactor.nl