Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering 10 september gaat niet door

De geplande raadsvergadering op 10 september 2007 gaat niet door. De eerstvolgende raadsvergadering is op 24 september 2007. De agenda vindt u te zijner tijd in op deze pagina in de Kanaalstreek.

Eén tarief bij verkoop groenstroken

Afgelopen maanden is de gemeente Stadskanaal bezig geweest met de verkoop van groenstroken grenzend aan de woningen van inwoners van de Vogelwijk, De Borgen, De Hagen, Onstwedde en Musselkanaal. Vele mensen hebben gebruik gemaakt van dit aanbod en een overeenkomst gesloten. Wanneer u grond heeft gekocht aan de zijkant van uw woning, dan is het onderstaande voor u van belang.

De gemeente heeft er namelijk voor gekozen om bij de verkoop dezelfde prijs te gaan hanteren voor stroken aan die aan de voor-/achterkant of aan de zijkant van de woning liggen. Deze prijs is 10 euro per vierkante meter vrij op naam. In eerste instantie gold voor de stroken aan de zijkant van een woning een prijs van 55 euro per vierkante meter. De wijziging geldt zowel voor nieuwe aanbiedingen, als transacties die al gesloten zijn.

De prijswijziging is doorgevoerd omdat de belangstelling voor groenstroken aan de zijkant van woningen achterblijft in vergelijking met de verkoop van voor- en achterstroken. Omdat we graag zoveel mogelijk willen verkopen, is besloten de prijs te wijzigen. Bovendien was in een aantal gevallen niet duidelijk of er sprake was van een voor-/achter- of een zijstrook; door het gelijktrekken van de prijzen is deze discussie niet meer nodig.

Iedereen die een aanbod voor een zijstrook heeft gehad, is schriftelijk geïnformeerd over de tariefaanpassing. Bent u al eerder akkoord gegaan met de aanbieding van 55 euro dan krijgt u een aangepaste overeenkomst. Had u in eerste instantie geen belangstelling, dan krijgt u medio november een nieuwe aanbieding.

Later dit jaar ontvangen mensen in de andere wijken/kernen een aanbod om de groenstrook over te nemen. Het gaat dan om Maarswold, Maarsveld, Maarstee, Alteveer, Mussel en Parkwijk. In deze aanbiedingen wordt uiteraard het verlaagde tarief gebruikt.

Vragen over de verkoop groenstroken?

Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Niels Poort. Zijn telefoonnummer is (0599) 631 434.

Pardonregeling: vragen ...

Op 15 juni 2007 is de pardonregeling in werking getreden. Deze regeling geldt voor asielzoekers die voor 1 april 2001 hun eerste asielaanvraag hebben ingediend en nog steeds in Nederland verblijven (legaal of illegaal). De meeste asielzoekers die in aanmerking komen voor de pardonregeling zijn door de diverse instanties in kaart gebracht en zullen worden benaderd over de regeling. Enkele asielzoekers zijn mogelijk in de anonimiteit beland en/of niet op de hoogte van de regeling. Zij, maar ook alle andere personen met vragen over de pardonregeling, kunnen contact opnemen met Vluchtelingenwerk Kanaalstreek (zie onderstaande bezoekadres) na lezing van dit bericht of eventueel nadat zij door hun omgeving van de regeling op de hoogte zijn gebracht. Voor specifieke vragen over de eigen situatie kan óók contact worden opgenomen met Vluchtelingenwerk Kanaalstreek of de eigen advocaat of rechtshulpverlener.

Bezoekadres:

hoek Van Boekerenweg - Geert Teisstraat

Postadres: Postbus 235, 9500 AE Stadskanaal T (0599) 618 154

Fax (0599) 651 455, E-mail: info@svkonline.nl. Meer informatie over de regeling kunt u tevens vinden op: www.coa.nl www.vluchtelingenwerk.nl www.ind.nl.

Inzameling kleding

Tussen maandag 10 en dinsdag 18 september zamelt Werkstad BV kleding in. Vanaf 8.30 uur kan de kleding in zakken en graag goed zichtbaar bij de weg gezet worden.

De routes zijn als volgt ingedeeld:

* Maandag 10 september: Stadskanaal Noord, Waterland, Stadskanaal Centrum, Parkwijk, Industrieterrein Dideldom en Bedrijvenpark Stadskanaal

* Dinsdag 11 september: Stadskanaal Maarstee, Maarswold, De Hagen, Maarsveld, De Borgen, Vogelwijk

* Woensdag 12 september: Musselkanaal, Ceresdorp
* Maandag 17 september: Alteveer, Onstwedde, Smeerling
* Dinsdag 18 september: Mussel, Kopstukken, Vledderhuizen

Textielroutes

De volledige routes in alfabetische volgorde kunt u vinden onder Wonen & Leven, Afval en Inzameling - Textielroutes.

Open monumentendag 8 september

Zaterdag 8 september is het Open monumentendag. Het thema van dit jaar is: 'Moderne monumenten'. Ook in Stadskanaal zijn aanstaande zaterdag een aantal moderne monumenten te bezichtigen, zoals de watertoren, de kerk aan de Kerkstraat in Musselkanaal en het Ubbo Emmius in Stadskanaal.

Daarnaast organiseert het Streekhistorisch Centrum diverse excursies. Kijk voor het volledige programma op www.streekhistorischcentrum.nl.

Cursussen en workshops Muziekschool

Inschrijven kan nog voor:

* Muziek voor Peuters, voor 2 en 3 jarigen
* Muziek en Beweging, voor kinderen van groep 1 en 2
* Algemene Muzikale Vorming, voor kinderen van groep 3, 4 en 5
* Muziek voor verstandelijke gehandicapten, vanaf 15 jaar
* Seniorenorkest: voor 50 plussers die een muziekinstrument bespelen

Binnenkort starten de volgende workshops Voor onderstaande workshops worden gratis introductielessen gehouden in de Muziekschool in Stadskanaal, Raadhuisplein 2. Na afloop van de les kunt u zich aanmelden voor een workshop van 7 of 10 lessen.

Djembé/Afrikaanse trommel

Beleef het inspirerende van de Afrikaanse trommel. Gratis introductieles op woensdag 5 september om 19.00 uur (start workshop: woensdag 12 september).

Songwriting

Zing je graag en wil je leren hoe je je eigen liedje kunt schrijven? Kom dan naar de gratis introductieweek Songwriting op maandag 10 september om 19.30 uur.

Mondharmonica

Iedereen kan meedoen, ervaring op de mondharmonica is niet nodig. De lessen hebben als basis plezier in het spelen. Gratis introductieles op donderdag 20 september om 19.30 uur

De workshop Trekharmonica en de workshop Zang popmuziek starten maandag 10 september. Aanmelden hiervan kan nog.

Instrumentale lessen en zang

Voor de meeste instrumenten en ook voor zangles kan nog ingeschreven worden.

Loop vrijblijvend eens binnen bij de muziekschool aan het Raadhuisplein in Stadskanaal, bel ons of bezoek onze website www.muziekschool-zuidgroningen.nl.

Bouwplannen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer R.J. Wubs, Karskenslaan 3 in Onstwedde voor het tijdelijk plaatsen van twee stacaravans aan de Wessinghuizerweg 2 in Onstwedde.

De vrijstelling wordt verleend tot 30 augustus 2008. Hat Holding BV., Beumeesweg 83 in Alteveer voor het tijdelijk (legaliseren) plaatsen van (kantoor)units aan de Stelmaker 13 in Stadskanaal. De vrijstelling wordt verleend tot 1 januari 2008.

Degenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstellingen te verlenen aan:
* de heer J. Schrik, Scheepswerfkade 36 in Stadskanaal voor het uitbreiden van de woning aan de Scheepswerfkade 36 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerp van dit vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal. Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 30 augustus t/m 10 oktober 2007 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voor nadere informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de Gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer met nadere eis van:

* Taxi de Grooth, Industrieweg 15 in Winschoten voor het oprichten van een inrichting aan de Steenhouwer 32 in Stadskanaal.
* J. Luikens, Steenhouwer 7 in Stadskanaal voor het oprichten van een inrichting (Jan Luikens Banden en APK centrum) aan de Stelmaker 20 in Stadskanaal

Er is een nadere eis gesteld tot beperking van de geluidsbelasting door bovengenoemde bedrijven. Deze nadere eis ligt bij de melding ter inzage. Tegen de nadere eis is gedurende zes weken bezwaar mogelijk bij het gemeentebestuur.

Ook ter inzage de openbare kennisgeving en beschikking Wm inzake de aanvraag van:

* Grondbank GMG in Groningen.

Het gaat om een oprichtingsvergunning voor een (tijdelijke) inrichting (gronddepot) aan de Barkelazwet ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie R, nummer 1248 in Alteveer.

Burgemeester en wethouders hebben op deze aanvraag positief besloten. In het belang van de bescherming van het milieu en oppervlakte water zijn er voorschriften gesteld.

Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 18 oktober 2007 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Uitwegvergunningen

In de periode van 27 tot en met 31 augustus 2007 zijn de volgende uitwegvergunningen verleend:

* Stadskanaal Unikenstraat 93A, 27 augustus
* Stelmaker 13, 30 augustus

* Baken 20, 30 augustus

* Tinnegieter 7, 30 augustus

* Scheepswerfkade ong. 30 augustus

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening bij burgemeester en wethouders worden ingediend. Als u nog vragen heeft over deze vergunning kunt u contact opnemen met onze medewerker van het team bouw, milieu en bijzondere wetten, de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

* 05 september 2007