Gemeente Stadskanaal

Inwoners van de gemeente kunnen een groenstrook kopen. Iedereen die in aanmerking komt krijgt een brief of heeft al een brief met een aanbod gekregen. Het gaat om groenstroken voor en naast woningen in de wijken Vogelwijk, De Borgen, De Hagen, Onstwedde en Musselkanaal. De gemeente heeft besloten de prijs voor percelen aan de zijkant te verlagen van 55 naar 10 euro per vierkante meter. Inwoners die al hebben getekend voor de hogere prijs, krijgen een nieuw voorstel. De regeling geldt dus met terugwerkende kracht.

Prijzen groenstroken

Deze prijs voor groenstroken is 10 euro per vierkante meter vrij op naam, of ze nu aan de zijkant of voorkant van het huis liggen. Met eenzelfde prijs voor beide soorten groenstroken wordt er naar verwachting aanzienlijk meer grond verkocht en zijn ook discussies over wat nu een strook aan de zijkant is verleden tijd.

Heeft u al een hogere prijs betaald?

Iedereen die een aanbod voor een zijstrook heeft gehad, is schriftelijk geïnformeerd over de tariefaanpassing. Bent u al eerder akkoord gegaan met de aanbieding van 55 euro dan krijgt u een aangepaste overeenkomst. Had u in eerste instantie geen belangstelling, dan krijgt u medio november een nieuwe aanbieding. Later dit jaar ontvangen mensen in de andere wijken/kernen een aanbod om de groenstrook over te nemen. Het gaat dan om Maarswold, Maarsveld, Maarstee, Alteveer, Mussel en Parkwijk. In deze aanbiedingen wordt uiteraard het verlaagde tarief gebruikt.

Vragen over groenstrokenverkoop?

Wanneer u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Niels Poort. Zijn telefoonnummer is (0599) 631 434.

Meer informatie: Wonen & Leven - Verkoop groenstroken
* 05 september 2007