Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 05-09-2007

Dief krijgt berouw
EELDE Een onbekende insluiper heeft maandagmorgen zijn buit bij de eigenaresse terugbezorgd. Toen de vrouw afgelopen zaterdag haar ringen weer om wilde doen, waren deze verdwenen. De twee ringen had ze op het aanrecht gelegd toen ze met buurtgenoten voor haar woning in de Molkampen bezig was met voorbereidingen voor het bloemencorso. Een onbekende wist via de openstaande achterdeur naar binnen te glippen en nam beide ringen als buit mee. Groot was haar verbazing dat maandagmorgen de ringen op de deurmat terug werden gevonden. (07-172639)

Winkeldiefstal
ASSEN Maandagmorgen werd een 37-jarige inwoonster van Assen aangehouden en bekeurd terzake winkeldiefstal. De vrouw had kort hiervoor haar groente bij een supermarkt aan de Kleuvenstee afgewogen en van een prijssticker voorzien. Hierna besloot ze om er nog wat groente aan toe te voegen zonder dit opnieuw te wegen en van een nieuwe sticker te voorzien. (07-173981)

EMMEN Dinsdagmiddag werden een 19-jarige vrouw uit Schoonebeek en haar 22-jarige vriend uit Assen in het centrum van Emmen aangehouden. Het duo had voor 285 aan parfum weggenomen bij een warenhuis aan het Mondriaanplein en deze niet betaald. Het duo werd aangetroffen met de parfum in hun bezit. Tevens bleek dat het stel nog gehoord moest worden over een in december 2006 gepleegde woninginbraak aan de Zweelerbrink in Emmen. Ze werden inverzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. (07-174050 / 07-103709)

Autoinbraken
HAVELTE / NIJEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag werd er ingebroken in 7 autos. deze stonden geparkeerd aan de Veendijk in Havelte en de Dorpsstraat in Nijeveen. De buit bestond uit autoradio-cd-spelers, navigatiesystemen en gereedschap.

Politie houdt mannen met vals geld aan
ASSEN De politie heeft dinsdagavond drie Assenaren, 14, 16 en 19 jaar oud, aangehouden. Het drietal bevond zich in De Smelt aan het Stadsbroek en probeerde daar met vals geld af te rekenen en tevens vals geld om te wisselen. Na onderzoek bleek de 16-jarige Assenaar geen blaam te treffen. Hij werd in vrijheid gesteld. De andere twee verdachten werden in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (07-174186)

Woninginbraak
VREDENHEIM Dinsdagmiddag werd er ingebroken in een woning aan het Vredenheim. Een deur werd verbroken waarna een onbekend geldbedrag werd ontvreemd. (07-174181)

Politie houdt man aan terzake huiselijk geweld
ASSEN Een 32-jarige Assenaar is gisteravond aangehouden als verdachte van huiselijk geweld. Zijn 31-jarige ex-vriendin verklaarde in haar woning door de man te zijn bedreigd en geslagen. De man werd overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde zelf te zijn geslagen door de vrouw en dat hij zich moest verdedigen. (07-174913)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280