Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - molotovcocktail in schoolgebouw gegooid       |
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart, nadat op dinsdag 4 september bij een school aan de Heemradenlaan in Apeldoorn tijdens schooltijd een molotovcocktail naar binnen werd gegooid. Een beginnende brand kon worden geblust en de aanwezige leerlingen moesten de school tijdelijk verlaten.

Het incident deed zich rond 15.15 uur voor toen via de achteringang van de school een molotovcocktail naar binnen werd gegooid. Het projectiel kwam in een ruimte terecht waar onder meer de kluisjes van leerlingen zijn geplaatst en zorgde voor een beginnende brand. Deze kon door snel optreden van schoolpersoneel worden geblust. De brandweer die via het automatisch brandalarm van de school was gealarmeerd hoefde niet meer te blussen.

De leerlingen, er was slecht een deel in verband met de viering van de opening van het nieuwe schooljaar aanwezig, hadden inmiddels via de ontruimingsprocedure de school verlaten. Hierbij deden zich geen bijzonderheden voor.

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft inmiddels enkele getuigen verhoord. Ook zijn de beelden van de beveiligingscamera's veilig gesteld. De politie roept getuigen op die rond het tijdstip iets bijzonders bij de school of in de directe omgeving hebben opgemerkt. Hierbij denkt de politie aan mensen die mogelijk iets van de voorbereidingshandelingen hebben opgemerkt of de dader heeft zien vluchten.

Door de brand raakten enkele kluisjes, het plafond, de vloerbedekking en muren beschadigd. Een gespecialiseerd bedrijf is direct met het herstel begonnen en de brandweer heeft direct na het gebeurde ventilatoren ingezet om de rook uit dit schoolgedeelte te verwijden.

Einde bericht

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --