Gerechtelijke organisatie

Levenslang en 20 jaar voor twee verdachten metselmoorden

's-Gravenhage, 4 september 2007 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag uitspraak gedaan in de strafzaken tegen vier mannen die ervan verdacht werden betrokken te zijn bij de zogenoemde metselmoorden op 12 augustus 2004 in een pand in Den Haag.

Twee van de vier verdachten, een 61-jarige vader en zijn 38-jarige zoon, zijn veroordeeld voor het medeplegen van de moorden. De zoon is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, de vader tot een gevangenisstraf van twintig jaar.

De andere twee verdachten zijn veroordeeld voor het wegmaken van sporen en het verhullen van de moorden. Zij zijn veroordeeld tot straffen van 179 en 231 dagen.

De slachtoffers waren twee jonge mannen die ten tijde van de moorden 25 en 24 jaar waren. Uit sectie is gebleken dat het 25-jarige slachtoffer door 43 steek- en snijwonden om het leven is gebracht en het 24-jarige slachtoffer met 33 steek- en snijwonden. De lichamen van de slachtoffers zijn na de moorden in een winkel elders in Den Haag ingemetseld.

De rechtbank acht bewezen dat het de 38-jarige verdachte is geweest die de slachtoffers de steek- en snijwonden heeft toegebracht ten gevolge waarvan de slachtoffers zijn komen te overlijden. Uit de bewijsmiddelen blijkt volgens de rechtbank weliswaar niet dat de 61-jarige vader de steek- en snijwonden heeft toegebracht, maar deze moet, gelet op zijn aandeel in strafrechtelijke zin wel als medepleger verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van beide slachtoffers.

LJ Nummers

BB2840
BB2821
BB2801
BB2844

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 4 september 2007