Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: TR 263
Datum: 4 september 2007

Jan Bargboer nieuwe voorzitter
gebiedscommissie Dongeradeel

Gedeputeerde Staten van Fryslân hebben Jan Bargboer uit Sneek benoemd als opvolger van Sicko Heldoorn in de functie van voorzitter van de gebiedscommissie Integrale Gebiedsontwikkeling Dongeradeel. Heldoorn had aangegeven in verband met zijn benoeming als burgemeester van Assen, het voorzitterschap van deze gebiedscommissie neer te willen leggen. De gebiedscommissie sprak vorige week unaniem haar vertrouwen uit in de heer Bargboer als nieuwe voorzitter.

Jan Bargboer is sinds 2004 wethouder van de gemeente Sneek, met onder andere de portefeuilles duurzaamheid en waterbeheer. Hij is vanuit zijn functie als wethouder o.a. lid van het provinciaal en het regionaal bestuurlijk overleg water en lid van het Fries Overleg Milieuhandhaving. Als projectleider ICT heeft hij in het verleden de nodige ervaring opgedaan met projectmatig werken. "Vanuit mijn affiniteit met thema's als water en duurzaamheid, zie ik het als een uitdaging om in het landelijk gebied van Dongeradeel de structuur van de landbouw in het gebied te verbeteren, en tegelijkertijd wensen op het gebied van natuur, water, recreatie en de leefbaarheid van het platteland te realiseren", aldus Bargboer. Het Programma van Aanpak dat eind vorig jaar breed draagvlak vond in de streek, biedt daarvoor volgens hem uitstekende uitgangspunten.

Vice-voorzitter
De gebiedscommissie koos eerder dit jaar uit haar midden een vice-voorzitter in de persoon van de heer Henk Bos uit Ternaard. De heer Bos heeft in de gebiedscommissie zitting namens de recreatie- en toerismesector. Tegelijk met de benoeming van de nieuwe voorzitter, hebben GS ook besloten tot de benoeming van de heer Bos als vice-voorzitter van de gebiedscommissie.

Gebiedscommissie Dongeradeel
De gebiedscommissie is als provinciale bestuurscommissie per 1 januari 2007 gestart met de uitvoering van dit Programma van Aanpak. De werkwijze die in Dongeradeel wordt toegepast, dient in Fryslân als pilot voor een nieuwe wijze van integrale gebiedsontwikkeling. Bij het project zijn de gemeente, de landbouw, de natuur- en milieuorganisaties, de gezamenlijke dorpen en Wetterskip Fryslân betrokken.


---- --