Trimbos-instituut

05-09-2007
Start internetcursus tegen depressieve klachten

Utrecht, 5 september 2007. Vanaf morgen 6 september is de internetcursus Kleur je Leven online. Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen met depressieve klachten. Uit diverse binnen- en buitenlandse bronnen blijkt dat online behandeling voor depressieve klachten succesvol is. Kleur je Leven is ontwikkeld door het Trimbos-instituut.

Per jaar lijden in Nederland ruim 700.000 volwassenen aan een depressie. Zij voelen zich gedurende langere tijd somber en lusteloos en hebben slaap- of concentratieproblemen. Vanaf 6 september wordt voor mensen met depressieve klachten de internetcursus 'Kleur je Leven' door 7 GGZ-instellingen (instellingen voor geestelijke gezondheidszorg) aangeboden. In de cursus leren zij in 8 lessen om hun klachten beter te begrijpen. Ze krijgen allerlei opdrachten en oefeningen om beter met de klachten om te gaan. Onderzoek van de Universiteit van Tilburg heeft uitgewezen dat 'Kleur je Leven' leidt tot afname van depressieve klachten.

Belangstellenden kunnen zich via www.kleurjeleven.nl aanmelden en worden doorgeleid naar één van de regionale websites van 'Kleur je Leven´. Hier vullen zij een vragenlijst in over hun motivatie en klachten. Een persoonlijke coach van een van de 7 instellingen beoordeelt of de cursus aansluit bij de klachten, waarna de cursist direct aan de slag kan.

Voordeel van de cursus via internet is dat de cursist in eigen tempo, op het moment dat het goed uitkomt en in de eigen omgeving, aan de slag kan. Na afloop van de cursus wordt gemeten of de klachten voldoende zijn afgenomen en krijgt de cursist op maat advies voor eventuele verdere hulp.

Op de website www.kleurjeleven.nl, is informatie over de cursus te vinden en een korte demonstratie.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van het Trimbos-instituut. Telefoon 030 - 297 11 00. Bezoekadres: Da Costakade 45, Utrecht.
Postadres: Postbus 725, 3500 AS Utrecht.
Telefoon (030) 297 11 00 Fax: (030) 297 11 11