Time : 10:05:43
Date : 05 September 2007
Sender Name: Orqua

CENTRIC spreekt beschuldigingen van vakbonden tegen

Na de vastgelopen onderhandelingen op 3 september j.l. over de overname van ex-werknemers van het failliete Apem, hebben de vakbonden grove beschuldigingen geuit aan het adres van Centric.

Hoewel Centric aan de laatste groep van 49 ex-werknemers van Apem een nieuwe job heeft aangeboden, bleken slechts 7 mensen echt geïnteresseerd in nieuw werk. De vakbonden eisten echter voor de overige 42 mensen een zware ontslagvergoeding, alsook achterstallig loon, terwijl deze mensen nooit in dienst zijn geweest van Centric. Centric heeft dit geweigerd omdat zij haar verplichting om 172 mensen een job aan te bieden, heeft nageleefd.

Om een nodeloze procedureslag te vermijden, heeft Centric op 3 september j.l. toch een voorstel gedaan. Hoewel zij nooit hebben gewerkt voor Centric, zouden de 42 ex-werknemers van Apem allen een schadevergoeding krijgen van 5.000 EUR. Dit voorstel werd door de vakbonden onmiddellijk afgewezen en werd vervolgens ten onrechte afgeschilderd als onwettelijk.

Centric werd door de vakbonden ook onterecht beschuldigd van 'frauduleus failliet'. Centric zou alle 49 ex-werknemers van Apem hebben ondergebracht in een vennootschap die een week later al failliet is verklaard. Centric verzekert dat niemand van deze mensen betrokken is bij het faillissement. Zij zijn nooit in dienst geweest van Centric en hebben niet één dag gewerkt voor Centric. Centric betreurt de houding van de vakbonden, omdat zij de mensen afraden om een nieuwe baan te aanvaarden bij Centric en gewoon uit zijn op financieel gewin voor hun leden. Het is Centric niet onbekend dat de meeste mensen niet eens geïnteresseerd zijn in een job bij Centric omdat zij zelf al een nieuwe baan hebben gevonden.

De Centric-groep is van Nederlandse origine en stelt in totaal ruim 5.200 mensen tewerk. Centric is actief op diverse terreinen, waaronder consultancy, IT solutions, software engineering, e-business, systems integration, managed ICT services en training. Centric stelt in België ongeveer 650 mensen te werk.

Indien u omtrent dit persbericht verdere info wenst, aarzel dan niet om Dhr. van Waesberghe (Managing Director Orqua Belgium / Centric Managed ICT Services Brussels / Centric Managed ICT Services Antwerp) te contacteren op het nummer 03/222.99.50.

Link to Press Release - NL