PERSBERICHT

Aantal pagina's: 3

Schiedam, 5 september 2007


· Overkomst voor overname Vivenda BV door RT Company NV en overname Converteerbare Lening beëindigd.

· Nieuwe koopovereenkomst Vivenda BV

· BAVA op 21 september 2007 te Rotterdam

· CFO RT Company NV C.J.P.M. van der Maarel kondigt vertrek aan

Beëindiging overeenkomst
Op 13 april 2007 hebben RT Company NV ("RT Company") en De Groote Zandschulp I BV ("De Groote Zandschulp") een overeenkomst gesloten inzake de overname van Vivenda BV ("Vivenda") door RT Company. Iedere Partij is gerechtigd de overeenkomst te ontbinden als niet alle opschortende voorwaarden voor 15 september 2007 zijn vervuld. De contractspartijen achten het thans niet realistisch om te verwachten dat alle opschortende voorwaarden op 15 september vervuld zullen zijn, met name de goedkeuring door de AFM van het Prospectus om de nieuwe aandelen tot de handel toe te laten.

De Groote Zandschulp heeft de andere contractspartijen in kennis gesteld van haar voornemen
om de overeenkomst te ontbinden, om de navolgende redenen:


1) De beurskoers van de aandelen RT Company is significant gedaald;
2) vanwege de lage beurskoers ontbreekt de zakelijke grondslag om enige vergoeding voor de overdracht van de converteerbare lening te betalen;
3) de (te) lange duur van het gehele overnameproces waaronder het uitbrengen van een prospectus.

De converteerbare lening wordt met ingang van 5 september eveneens beëindigd zonder dat enige vergoeding zal worden betaald.
RT Company is van mening dat de converteerbare lening niet langer noodzakelijk is als financieringsinstrument voor de toekomst van RT Company NV. Het restant bedrag van de Converteerbare Lening ad. EUR 9 miljoen zal niet meer worden verstrekt en er zal dienovereenkomstig geen aandelenuitgifte met verwatering plaatsvinden.

Nieuwe overeenkomst
Op 5 september is tussen RT Company en de Groote Zandschulp een nieuwe overeenkomst gesloten voor de overname van Vivenda voor een koopprijs van EUR 7,5 miljoen. RT Company is voornemens om alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Vivenda, haar 100% deelneming Esto BV en haar 100% deelneming Vivenda Magazine BV te verwerven voor een koopprijs van EUR 7,5 miljoen.

De koopsom die door RT Company zal worden betaald, wordt verrekend met de stortingsplicht die De Groote Zandschulp heeft op de aan haar nieuw uit te geven aandelen RT Company ter waarde van EUR 7,5 miljoen tegen een uitgiftekoers die zal worden gebaseerd op de gemiddelde slotkoers twintig handelsdagen voorafgaand aan de overdrachtsdatum. In het kader van het toelaten tot de handel van deze effecten op Eurolist by Euronext Amsterdam wordt een door de AFM goed te keuren Prospectus voorbereid.
Pagina 1 van 3Pagina w vwn 3ompany.nl Page 1 of 3
1wa.rtc

Onderhandse plaatsing
RT Company heeft overeenstemming bereikt met de Groote Zandschulp over de onderhandse uitgifte van nieuwe aandelen met een maximum van EUR 500.000, tegen een uitgiftekoers die zal worden gebaseerd op de gemiddelde slotkoers twintig handelsdagen voorafgaand aan de
overdrachtsdatum, onder de opschortende voorwaarde dat een Prospectus wordt uitgegeven en de overname van Vivenda wordt gerealiseerd.
De opbrengst van deze plaatsing zal worden aangewend om de kosten van het Prospectus en de kosten van de overname van Vivenda te financieren. Deze plaatsing vloeit voort uit de afspraak dat RT Company NV de kosten van de transactie voor zijn rekening neemt en de Groote Zandschulp kosten van RT Company NV voor haar rekening heeft genomen.

BAVA
Aangezien de oude overeenkomst volledig is beëindigd en er een nieuwe overeenkomst is gesloten zal de nieuwe transactie ter goedkeuring aan de aandeelhouders worden voorgelegd tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 21 september 2007 in Rotterdam.

De volgende punten zullen tijdens de BAVA ter stemming worden gebracht:


· Goedkeuren directiebesluit tot overname Vivenda BV en het aangaan van de transactie
· Statutenwijziging 1 (afstempelen aandelen RT Company NV tot EUR 0,20)
· Onderhandse plaatsing aandelenemissie van maximaal EUR 500.000 bij de Groote Zandschulp I BV

· Aanwijzing van de Directie als bevoegd orgaan tot uitgifte van aandelen in het kader van de Transactie

· Aanwijzing van de Directie als bevoegd orgaan tot uitsluiting en/of beperking van voorkeursrechten in het kader van de Transactie
· Statutenwijzing 2 (naamswijziging en verplaatsing statutaire zetel)
· Benoeming dhr Versendaal tot lid van Raad van Bestuur
· Vaststellen bezoldiging Raad van Commissarissen

De volledige agenda met de bijbehorende stukken liggen tijdens kantooruren ter inzage ten kantore van de vennootschap en zijn te raadplegen op de website van de vennootschap op www.rtcompany.nl.

Resultaatsontwikkeling
Door de gemaakte kosten voor de overname van Vivenda en de voorbereiding van een Prospectus enerzijds en de waardevermindering en verkopen van het door haar gehouden belang in (kleiner dan 5%) DVRG NV heeft RT Company over het eerste halfjaar van 2007 verlies geleden.
Aan de aandeelhouders wordt een voorstel ter goedkeuring voorgelegd om de nominale waarde van de aandelen RT Company NV af te stempelen van EUR 0,50 nominaal naar EUR 0,20 nominaal per aandeel zonder terugbetaling om de navolgende redenen:


1. Uitgifte van nieuwe aandelen is thans, op grond van de huidige beurskoers welke lager is dan de nominale waarde van de aandelen, theoretisch onmogelijk.
2. Dividend uitkering is eerder mogelijk om dat het eigen vermogen sneller boven het gestorte kapitaal zal uitstijgen;

3. Eventuele overnames die betaald worden met nieuw uit te geven aandelen RT Company NV worden thans geblokkeerd, vanwege de hoge nominale waarde van het aandeel RT Company NV

Pagina 2 van 3Pagina w vwn 3ompany.nl Page 2 of 3
2wa.rtc

Aftreden bestuurder C.J.P,M. van der Maarel
De CFO van RT Company de heer C.J.P.M. van der Maarel heeft de Raad van Commissarissen geïnformeerd dat hij twee maanden na afronding van de goedkeuring van het Prospectus en de
overname van Vivenda zal aftreden om elders een functie te aanvaarden.

Strategische kernpunten
De overname van Vivenda past in het eerder gepubliceerde beleidsvoornemen om belangen te verkrijgen in ICT- en mediagerelateerde ondernemingen. RT Company zet hiermee een belangrijke stap in de uitvoering van haar lange termijn strategie.

Aansluiting bij RT Company biedt Vivenda de mogelijkheid om nieuwe producten en diensten versneld te introduceren. Met de vergrote slagkracht en schaalgrootte is de onderneming beter in staat in te spelen op de marktontwikkelingen. Daarnaast sluit een aantal participaties van RT Company goed aan bij de visie van Vivenda, wat mogelijkheden tot kruisbestuiving biedt.

Vivenda, toonaangevende aanbieder van media en ICT-diensten voor de onroerendgoedsector, zal haar positie in 2007 verder uitbreiden door autonome groei en mogelijk door participaties of
overnames indien deze de media en ICT gerichte strategie versterken.

Over Vivenda
Vivenda is al ruim twintig jaar actief als uitgeverij en multimedia bedrijf. De onderneming is gespecialiseerd in multimedia voor de onroerendgoedsector, zowel middels internet als in gedrukte vorm. Vivenda is marktleider in haar branche en hoofdzakelijk op de Nederlandse markt actief. De doelstelling van de onderneming is om haar leidende positie op het gebied van multimediale communicatie producten voor de onroerendgoedsector verder uit te breiden.

Einde persbericht

RT Company N.V.