Ingezonden persbericht


IBM Internet Security Systems introduceert nieuwe, virtuele appliance voor e-mailbeveiliging

Complete, preventieve bescherming tegen lagere kosten en verminderde complexiteit

Capelle a/d IJssel, 5 september 2007 - IBM (NYSE: IBM) introduceert een nieuwe, virtuele oplossing voor e-mailbeveiliging op basis van het bestaande Proventia Network Mail Security System van Internet Security Systems (ISS). De virtuele versie van dit product maakt het mogelijk om krachtige e-mailbeveiliging in combinatie met andere applicaties te laten draaien op één hardwareapparaat. Bedrijven van elke omvang kunnen met de nieuwe beveiliging-appliance alle bedreigingen blokkeren, waaronder spam, phishing-aanvallen, virussen, wormen en andere schadelijke codes. Tegelijkertijd consolideren ze het aantal fysieke componenten dat nodig is om hun IT-omgeving te ondersteunen en te beveiligen. Het Proventia Network Mail Security System voorkomt dat gevoelige of betrouwbare informatie via e-mail uitlekt.

"Veel organisaties hebben te maken met datalekken of verlies van vertrouwelijke gegevens. Om die reden moet een oplossing voor e-mailbeveiliging die inkomende en uitgaande communicatie controleert, een vast onderdeel zijn van elke netwerkinfrastructuur. Zonder een dergelijke oplossing met geautomatiseerde controlemogelijkheden lopen bedrijven meer risico", zegt Thorsten Kaiser, OEM Sales Manager, IP Sales & Business Line Management Content Security bij IBM Internet Security Systems. "Steeds meer organisaties zien de voordelen in van virtuele omgevingen om kosten te besparen en de IT-complexiteit terug te dringen. IBM ISS loopt voorop in de ondersteuning van deze virtualisatie-initiatieven. Niet voor niets leveren we onze klanten al dertien jaar krachtige en innovatieve beveiligingsoplossingen."

Bedrijven die virtualisatie toepassen voor hun communicatie en samenwerking, kunnen de kosten en inspanningen op beheervlak sterk terugdringen. Met de virtuele beveiligingsoplossing voor het verifiëren van de integriteit van messaging-technologie kunnen IBM-klanten hardwarekosten verlagen. Ook kunnen ze hiermee een helder proces voor disaster recovery opzetten en messaging-gebaseerde bedreigingen identificeren, analyseren en voorkomen.

De nieuwe beveiliging-appliance van IBM ISS biedt gebruikers dezelfde krachtige mogelijkheden als Proventia Network Mail Security System. In tegenstelling tot andere oplossingen die zich alleen richten op antispamtechnologie, biedt deze oplossing proactieve bescherming tegen uiteenlopende bedreigingen. De appliance is voorzien van Intrusion Prevention System-technologie (IPS) en blokkeert traditionele en imagespam. Gebruikers profiteren hierdoor van een gelaagde oplossing voor de beveiliging van hun messaging-infrastructuur.

Het Proventia-portfolio van IBM is onderdeel van een geïntegreerd beveiligingsplatform. Vanuit de centrale beheerconsole IBM Proventia Management SiteProtector is de IBM ISS-productlijn eenvoudig te integreren met andere oplossingen. Dit resulteert in maximale bescherming en vereenvoudigd beheer. Vanuit het Proventia-platform biedt IBM ISS gelaagde bescherming: van netwerk tot - tot en met host. De beveiligingsoplossingen van IBM bundelen kennis van het onderzoeks- en ontwikkelteam IBM ISS X-Force en de IBM Virtual Patch-technologie. Hierdoor beschermen ze organisaties voordat online bedreigingen schade kunnen aanrichten aan bedrijfsmiddelen.

De virtuele versie van Proventia Network Mail Security System is vanaf nu verkrijgbaar. Het product is zeer schaalbaar en de kosten zijn afhankelijk van het gebruik. Bedrijven van elke omvang kunnen hierdoor kosteneffectief gebruikmaken van de krachtigste beveiliging. Het product ondersteunt momenteel het VMware-virtualisatieplatform. In de nabije toekomst komen daar ook andere platforms bij.