SP Tilburg


Mega-Mall lijkt afgelikte boterham


05-09-2007 * Maandag werd de mogelijkheid om een mega-winkecentrum in Tilburg te vestigen door het college gepresenteerd als een unieke kans. Vandaag blijkt in het Brabants Dagblad dat de investeerders al hebben lopen leuren met hun plan. "Als Breda het vorig jaar al afwees is het in ieder geval niet zo vreselijk uniek. De Mall krijgt een hierdoor beetje de schijn een afgelikte boterham te zijn", aldus de SP fractie die hierover vandaag schriftelijke vragen stelt aan het college.

"Altijd lullig als iemand je eerst vertelt hoe geweldig en uniek je bent, en je moet er dan een dag later achter komen dat het een beetje een afgezaagde openingszin is. Tilburg is gewoon 'second-best'. Als het college niet op de hoogte was van de eerder afwijzing van het Mall-plan door Breda kan ik me voorstellen dat je je aardig bedrogen voelt. Geen goed begin", aldus SP fractievoorzitter Van den Hout. Hij vraagt vandaag het college openheid van zaken te geven.

"Als het college dit nog niet wist, dan zijn ze dus voor de gek gehouden. Hen is voorgespiegeld dat als Tilburg niet hapt, een andere stad misschien met de eer gaat strijken, maar dat blijkt dus nogal mee te vallen. Volgens mij moet je dan je relatie met die investeerders in een ander daglicht gaan zien. Maar als het college wel op de hoogte was, dan is de raad maandag verkeerd voorgelicht met hetzelfde verhaal over dreigende concurrentie door andere steden in de omgeving. Hoe dan ook, iemand heeft hier te veel of te weinig lopen vertellen, dat is kwalijk en ik wil precies weten hoe het nu zit"

De fractie vraagt het college ook om in Breda en op het provinciehuis alle stukken op te vragen die daar bestaan over de Mall. Van den Hout: "In Breda zijn blijkbaar al studies gedaan naar de effecten van zo'n mega-winkelcentrum, en ook de provincie heeft zich er al eerder over uitgesproken. Het lijkt me zinvol om die stukken te hebben, dan kunnen we ze meenemen bij de overwegingen wat wij in Tilburg nu moeten met zo'n investering". www.tilburg.sp.nl

Schriftelijke vragen ex art. 47
Schriftelijke vragen ex art. 47

Tilburg, 5 september 2007

Geacht college,

Naar aanleiding van een artikel in het Brabants Dagblad van vandaag over de `Mall' hebben wij de Naar aanleiding van een artikel in het Brabants Dagblad van vandaag over de Mall volgende vragen:


1. Is het juist dat een zelfde voorstel voor de vestiging van een Mall eerder door de investeerders Is het juist dat een zelfde voorstel voor de vestiging van een Mall eerder door de investeer al aan de gemeente Breda is gedaan?
Breda

2. Hebben de investeerders u dat verteld? de investeerders u dat verteld?
3. Zo ja wanneer dan, en waarom heeft u dat niet aangekaart in de presentatie van maandag? , en waarom heeft u dat niet aangekaart in de presentatie van maandag Waarom werd de mogelijke `concurrentie' van bijvoorbeeld Breda als mogelijke alternatieve Waarom werd de mogelijke als moge vestigingsplaats van zo'n Mall genoemd als reden om het afgelopen half jaar in stilte de n Mall reden om het afgelopen half jaar in stilte de mogelijkheden te verkennen, en om nu de vestiging in Tilburg serieus te onderzoeken? mogelijkheden te verkennen, en om nu de vestiging in Tilburg serieus te onderzoeken?
4. Zo nee, wat vindt u ervan dat u dat niet wist? Zo nee, wat vindt u ervan dat u dat niet wist?
5. Bent u bereid alle studies die in Breda zijn gedaan over de mogelijke vestiging van zo'n Mall Bent u bereid alle studies die in Breda zijn gedaan over de mogelijke vestiging van zo op te vragen en aan de raad ter beschikking te stellen? Zo nee, waarom niet? op te vragen en aan de raad ter beschikking te stellen? Zo nee, waarom niet?
6. Bent u tevens bereid bij de provincie alles op te vragen wat zij over het toenmalige voorstel Bent u tevens bereid bij de provincie alles op te vragen wat zij over het toenmalige voorstel aan Breda op papier hebben, met name hun overwegingen die destijds leidde tot onderschrijven van de afwijzing door Breda omdat het project te groot zou zijn voor Brabant (volgens CDA-wethouder Adank van Breda)? Zo nee, waarom niet? wethouder Adank van Breda)? Zo nee, waarom niet?

Met vriendelijke groet,
Namens de SP fractie

Johan van den Hout

­
SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg SP afdeling Tilburg, Piushaven 29, 5017 AN Tilburg T (013) 5802320 E tilburg@sp.nl I www.tilburg.sp.nl


---- --