Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 september 2007

Fietsster gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 66-jarige Hengelose fietsster raakte op dinsdag 4 september gewond bij een aanrijding met een auto op de Wemenstraat in Hengelo.

Omstreeks 16.30 uur die dag reed een 66-jarige Hengelose op haar fiets over de Wemenstraat in Hengelo in de richting van de Oldenzaalsestraat. Zij volgde het fietspad, welke naar links afbuigt. Een naast haar rijdende 60-jarige Hengelose automobiliste merkte dit te laat en reed de fietsster aan. De fietsster werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (07-115232)

Aanrijding met letsel

Rijssen

Bij een aanrijding tussen een auto en een fiets op de Welleweg in Rijssen op dinsdag 4 september raakte een 8-jarige jongen uit Rijssen gewond.

De 8-jarige jongen reed die dag omstreeks 19.15 uur op zijn fiets over de Welleweg in Rijssen. De jongen werd ingehaald door een 25-jarige Rijssense automobilist en verloor vermoedelijk de controle over zijn fiets. Hij stuurde naar de as van de weg en een aanrijding met de auto volgde. De 8-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (07-115280)

Gewapende overval op tankstation

Haaksbergen

De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een tankstation aan de Eibergsestraat in Haaksbergen. De overval vond plaats op dinsdag 4 september omstreeks 21.00 uur.

Rond genoemde tijdstip kwam een man de tankshop binnen en griste onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp geld uit de kassalade. Vervolgens nam de overvaller de shopbediende, een 26-jarige vrouw uit Ruurlo, mee naar buiten en dwong haar mee te lopen. Zij liepen via het fietspad in de richting van Haaksbergen. Na ongeveer 100 meter, ter hoogte van het infobord aan de overzijde, laat de overvaller de 26-jarige gaan. Bij het infobord stond een personenauto geparkeerd. Het is niet bekend of de overvaller naar die auto is gelopen, daar is ingestapt en/of daarmee is weggereden.

Van de overvaller is het volgende signalement bekend: Blanke man, leeftijd ong. 40 jaar, lengte ong. 1.75m, volslank postuur. De man was gekleed in een donkere jas met steekzakken op heuplengte Hij droeg een blauw/bordeauxrode pet met daarop in sierletters onder andere het woord 'SPAIN' gevolgd door nog meer tekst. De man sprak Duits.

De politie komt graag in contact met getuigen, die iets kunnen zeggen met betrekking tot genoemde auto. Ook getuigen die iets gezien hebben, bijvoorbeeld de beide personen lopend over het fietspad of beschikken over andere informatie, kunnen contact opnemen met de politie in Haaksbergen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-115326)

Aanhouding wegens verboden wapenbezit

Almelo

De politie treft op woensdag 5 september meerdere wapens en goederen voor het inrichten van een hennepplantage aan in een auto aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. De 21-jarige Almelose bestuurder wordt aangehouden.

Omstreeks 03.15 uur die dag, controleerden agenten de 21-jarige Almeloër in een auto. De man kon zich niet legitimeren. In de auto troffen de agenten meerdere gereedschappen en goederen om een hennepplantage in te richten. Daarnaast werden enkele wapens, onder andere een dolk en een busje pepperspray aangetroffen. De auto is voor nader onderzoek veilig gesteld. Zij hielden de 21-jarige man aan wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. De verdachte is voor verhoor opgesloten. (07-115347)

Verkeerscontroles

Hengelo

De politie hield op dinsdag 4 september op meerdere locaties in Hengelo toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij werden 40 processen-verbaal opgemaakt.

De controles waren van
14.30 tot 16.00 uur op de Haaksbergerstraat in Beckum 16.30 tot 18.00 uur op de Hasselerbaan in Hengelo 19.00 tot 21.15 uur op de Prins Bernhardlaan in Borne

Voor de volgende overtredingen werd bekeurd 15x snelheidsoverschrijding; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u ipv 50 km/u 17x niet dragen van de autogordel 2x te donker getinte autoruiten 1x overschrijden constructiesnelheid bromfiets 1x loshangende uitlaat auto
2x niet handsfree telefoneren 2x onnodig lichtsignalen geven (07-115299)

Fietsster gewond bij aanrijding met auto

Enschede

Op woensdag 5 september vond een aanrijding plaats tussen een fietsster en een personenauto op de kruising Zuiderval met de Haaksbergerstraat in Enschede. De fietsster, een 58-jarige Enschedese, raakte daarbij gewond.

De automobiliste, een 35-jarige Enschedese, reed vanaf de Zuiderval de rotonde met de Haaksbergerstraat in Enschede op. Ze verleende daarbij geen voorrang aan de 58-jarige fietsster, die op het fietspad van de rotonde reed en een aanrijding volgde. De 58-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-115366)

Bromfietscontroles

Hengelo

De politie hield op woensdag 5 september een bromfietscontrole aan de Velourstraat in Hengelo. Daarbij werden in totaal 13 processen-verbaal opgemaakt.

De controle was in het kader van de verkeersveiligheid voor schooljeugd en woon-werkverkeer en specifiek gericht op bromfietsen. Deze vond plaats op de Velourstraat in Hengelo op woensdag 5 september van 07.30 tot 09.00 uur. In totaal werden 32 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 13 bekeuringen uitgeschreven. 12x wegens overschrijding van de constructiesnelheid, waarvan 3x inname van het kentekenbewijs, de hoogst gemeten constructiesnelheid bedroeg 86 km/u 1x wegens een niet goed werkende rem

De politie is tevreden over de controle en gezien de resultaten zal deze in de nabije toekomst zeker worden herhaald. (07-115397)

053-4555588


---- --