Politie Limburg-Noord

5-09-2007 11:29

Politie onderzoekt verkeersongeval letsel (aanvulling en getuigenoproep)

Venlo

De politie gaat verder met het onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval dat dinsdagavond plaatsvond op de Klagenfurtlaan. Daarbij is de politie op zoek naar getuigen. Bij het ongeval waren drie vrachtauto's betrokken. Een vrachtwagenchauffeur uit De Mortel raakte ernstig gewond en een andere chauffeur liep lichte verwondingen op. De weg is, vanwege onderzoek en het opruimen van de ravage, tot diep in de nacht gestremd geweest voor het verkeer.

De chauffeur die ernstig gewond raakte is een 43-jarige man uit De Mortel. Hij werd door een mobiel medisch team, dat was ingevlogen met een traumahelikopter, ter plaatse behandeld en later per ambulance met zeer ernstig beenletsel naar het ziekenhuis in Venlo overgebracht.

Het ongeval gebeurde even voor half tien toen de chauffeur uit De Mortel vanuit het Keulseplein over de Klagenfurtlaan reed en op de andere weghelft terecht kwam. Daar botste hij op de vrachtauto die werd bestuurd door een 42-jarige man uit Drempt. Een vrachtauto die daar nog achter reed, wist een aanrijding ternauwernood te voorkomen door de berm in te rijden. Die laatste vrachtauto werd bestuurd door een 33-jarige man uit Zeist, hij raakte niet gewond. De 42-jarige man uit Drempt liep lichte verwondingen op en werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn letsel is niet bekend.

Voor de vrachtauto van de 42-jarige man uit Drempt reed een personenauto die volgens getuigen opviel door zijn rijgedrag. Zo was zijn snelheid niet constant (dan 40 km/uur en dan weer 70 km/uur). De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze auto.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de basiseenheid Venlo-Oost via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).