Ingezonden persbericht


Gilbert Playmore Foundation: More Play in Life

MTV signaleert nieuwe trend: Street Play

Amsterdam, 05-09-2007
MTV signaleert een nieuwe trend 'Street Play'. 'Street play' is een soort improv acting op straat, waarbij spontane acties worden uitgevoerd. Het doel is om van omstanders reacties te ontlokken en hen uiteindelijk mee te laten spelen. MTV geeft in Nederland een specifieke groep jongeren de kans om dit fenomeen via haar platform groter te maken om ook anderen te inspireren om mee te doen met de trend 'street play'. Deze jongeren zijn van de Gilbert Playmore Foundation (GPF), een wereldwijde foundation die de filosofie heeft om 'More Play in Life' te krijgen. Hun doel is om mensen in het dagelijks leven mee te krijgen in hun acties om meer spontane dingen te doen.

Lid van de Nederlandse Gilbert Playmore Foundation Michel de Hond, hoorde het bijzondere verhaal over de Gilbert Playmore Foundation en de persoon Gilbert Playmore, naar wie de stichting is vernoemd, tijdens zijn studie 'Improv Acting' in de Verenigde Staten. 'Ik hoorde het verhaal van een Amerikaanse kennis van me en vond het een goed idee om door middel van de Gilbert Playmore Foundation ook in Nederland mensen in beweging te brengen om meer leuke dingen te doen'.

Gilbert Playmore Foundation
De Gilbert Playmore Foundation is een beweging opgericht naar aanleiding van het verhaal van Gilbert Playmore. Playmore was de eerste persoon die een mega loterij won begin 20e eeuw in de Verenigde Staten. De toen 42-jarige leraar besloot het prijzengeld van $100.000,- niet zelf te spenderen, maar deelde het met zijn dorpsgenoten in Aurora. In het half jaar dat volgde konden de inwoners van Aurora hun wildste dromen vervullen en onbezorgd doen en laten wat ze wilden. De mensen uit Aurora hebben 6 maanden onbezorgd dingen kunnen doen die het leven speelser maken. Na een half jaar was het geld op en keerden alle inwoners terug naar hun oude patroon alsof er niets gebeurd was.

Voor Gilbert Playmore was er echter wel degelijk iets veranderd. Ook zonder het geld bleef hij onbezorgd doen wat hij wilde om veel plezier in zijn leven te hebben. Playmore is voor de inwoners van Aurora een held en vol trots werd de zoon van Playmore jaren later burgermeester van het kleine dorpje. De traditie om je leven te vullen met meer speelse en onbezorgde dingen is de basis van de Gilbert Playmore Foundation die opgericht is in de Verenigde Staten. Daar heeft een aantal jongeren het idee van de GPF nieuw leven ingeblazen door spontane dingen te doen in het leven, onafhankelijk van geld.

De Hond is met een groep jongeren, die samen de GPF in Nederland vormen, gericht om mensen meer 'Play in Life' te bezorgen door middel van Street Play. 'Mensen kunnen wel wat meer speelsheid in hun leven gebruiken en daar helpen we ze bij'.

Houd MTV in de gaten voor meer over de Gilbert Playmore Foundation! www.mtv.nl/gpf (te bezoeken vanaf 6 september a.s.)