Ingezonden persbericht


Persbericht

Ondernemingsraden: kabinet blijf af van het ontslagrecht!

Ondernemingsraden van Nederland zijn vrijwel unaniem van mening dat het kabinet niet moet tornen aan het ontslagrecht. Dat blijkt uit een peiling van de website ORnet.nl.

Den Haag, 5 september 2007

Leden van ondernemingsraden stemden de afgelopen twee weken vrij massaal op de poll van ORnet.nl, een website voor ondernemingsraden. De stelling was: 'het kabinet moet afblijven van het ontslagrecht'. Van de 564 respondenten gaf 92,9 procent aan het hiermee eens te zijn. Zij zien de plannen van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid als een verslechtering voor werknemers. 7,1 procent van de OR-leden gaf aan het wel eens te zijn met de kabinetsplannen. Zij verwachten dat dit goed zal zijn voor de werkgelegenheid en de economie.

OR-leden scharen zich achter vakbonden
De poll op ORnet.nl laat zien dat ondernemingsraden zich in de discussie over het ontslagrecht massaal scharen achter de vakbonden, die de afgelopen weken al meerdere acties voerden en ook hardere (staking)acties niet uitsluiten als het kabinet vasthoudt aan zijn plannen.

Dat een overgrote meerderheid van de leden van ondernemingsraden zich op één lijn stelt met de vakbonden is niet geheel verrassend. Uit een eerdere poll van ORnet.nl, voorafgaand aan de verkiezingen van 22 november 2006, bleek dat OR-leden politiek links georiënteerd zijn. Zo gaf 26,1% procent van de 808 stemmers destijds aan op de SP te willen gaan stemmen. Tweede partij in deze peiling, met 24,4 procent van de stemmen, was de Partij van de Arbeid.

Over ORnet.nl
ORnet.nl is dé website voor de ondernemingsraad, met dagelijks nieuws voor en over ondernemingsraden, maar ook met inhoudelijke dossiers, checklisten, stappenplannen en een gratis Vragenservice. Begin september is ORnet.nl vernieuwd met honderden nieuwe pagina's. ORnet is gekoppeld aan Praktijkblad Ondernemingsraad, al decennialang een toonaangevend vakblad voor de ondernemingsraad. Beide titels worden uitgegeven door de uitgeefgroep Human Resources van Reed Business. Reed Business is Reed Elseviers uitgeefdivisie van vakinformatie.

Noot voor de redactie. (

Ingezonden persbericht