Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 5 september 2007

Sittard; twee autobranden

In de nacht van dinsdag op woensdag waren er in Sittard twee autobranden.

Rond 01.35 uur brandde een auto die geparkeerd stond aan de Baandert. Een half uur later was dat het geval met een auto die op de Burg. Corbeijstraat stond. In beide gevallen moest de brandweer er aan te pas komen om het vuur te blussen. De politie gaat uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Maastricht; etalagekraak

Een onbekende man heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond middernacht een etalagekraak gepleegd in een tabaksspeciaalzaak aan de Rechtestraat in Maastricht.

De dader sloeg met een hamer een gat in een ruit van de etalage en griste diverse spullen weg die in de etalage lagen.

Enkele getuigen hebben nog geprobeerd de dader te grijpen, maar de man in kwestie, die donkere kleding droeg met een capuchon, wist op een fiets te ontsnappen. Enkele aanstekers die door de dader waren weggenomen, werden op straat aangetroffen.

Kerkrade; hennepplantage in woning

Dinsdag werd in een pand aan de Annastraat in Kerkrade een hennepplantage aangetroffen.

Bij het onderzoek in de woning troffen agenten op twee kamers een plantage aan. In de van deze plantages bestond uit 180 hennepplanten. In de andere kamer werden 136 zogenaamde kweekpotten, zonder planten aangetroffen.

In het pand was niemand aanwezig. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de plantages is.

Born; verdachten straatroof aangehouden

De districtsrecherche Sittard heeft maandag drie inwoners van Susteren aangehouden, die ervan verdacht worden op 16 juni 2007 in Born een straatroof te hebben gepleegd.

De aangehouden verdachten zijn 16, 17 en 20 jaar. Bij een van hen trof de politie de gsm aan die het drietal bij de straatroof had buitgemaakt.

Een van hen is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. De andere twee, goede bekenden van de politie, worden woensdag (vandaag) aan de officier van justitie voorgeleid. Van deze twee verdachten had er één nog een voorwaardelijk straf te goed van 2 jaar.

De straatroof vond plaats in de nacht van zondag 15 op maandag 16 juli op de Ankersweg in Born. Slachtoffer was een 18-jarige inwoner van Buchten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --