OR-leden krijgen een persoonlijk duwtje in de rug

05/09/2007 13:02



Bex* communicatie



persuitnodiging

Prominenten bellen ondernemingsraden over leeftijdsbewust beleid

OR-LEDEN KRIJGEN EEN PERSOONLIJK DUWTJE IN DE RUG

Staatssecretaris Aboutaleb, HBO-Raad voorzitter Doekle Terpstra en GrijsWerkt-leden Ed Nijpels en Hannie van Leeuwen nemen a.s. maandag 10 september persoonlijk de telefoon in de hand om ondernemingsraden te bellen. Van 11:00 tot 13:00 uur komen ze samen in de Haagse Sociëteit 'De Witte' om OR-leden te vragen zich sterk te maken voor een leeftijdsbewust beleid in hun organisatie. Als vertegenwoordiger van de pers bent u daarbij van harte uitgenodigd.

De belactie van 1 september maakt deel uit van de OR-Doorbelmarathon, georganiseerd door de Regiegroep GrijsWerkt. Tijdens de OR-Doorbelmarathon worden in drie weken tijd 10.000 ondernemingsraden gebeld. GrijsWerkt wil daarmee aandacht vragen voor 'leeftijdsbewust beleid' en de verantwoordelijkheid die ondernemingsraden daarbij hebben. Bovendien wil GrijsWerkt in kaart brengen welke ondernemingsraden bezig zijn met leeftijdsbewust beleid, hoe ze dat invullen en tegen welke obstakels ze aanlopen.

Belang
Het is de tweede keer dat de marathon georganiseerd wordt. Het is ook de tweede keer dat prominente Nederlanders met hun medewerking aangeven hoe belangrijk ze leeftijdsbewust beleid vinden. Met hun persoonlijke inzet en betrokkenheid willen ze ondernemingsraden prikkelen en een duwtje in de rug geven.

Eerste resultaten
Als het belteam van prominenten a.s. maandag aan de slag gaat, is de OR-Doorbelmarathon een week oud. Duizenden ondernemingsraden zijn inmiddels benaderd. De eerste resultaten van die contacten worden door de prominenten meegenomen in hun gesprekken. De resultaten zijn op 10 september ook beschikbaar voor de pers.

Belteam
Het belteam van de OR-Doorbelmarathon bestaat naast Aboutaleb, Terpstra, en Nijpels uit Arend van Wijngaarden (voorzitter van de Hout-en Bouwbond CNV), de directievoorzitter van Unilever Ned. Holdings Van der Waaij, Aad van Dongen (winnaar Senior Powerprijs 2006), Jolande Sap (directeur Expertisecentrum Leeftijd), Carmen de Jonge (BoraBorea), Ron van der Net (directeur Stichting Senior Werkt), Patricia Heerkens (directeur uitzendbureau Outstanding) en Tiny Maas, secretaris van de Nederlandse Vereniging voor Medenzeggenschap.

Aanwezigheid pers
De OR-Doorbelmarathon is een van de belangrijkste acties die ingezet worden om een cultuurverandering teweeg te brengen in het doen en denken over langer doorwerken en de rol van oudere werknemers. Daarom nodigen we u graag uit om bij het prominenten-gedeelte van de OR-Doorbelmarathon aanwezig te zijn. U krijgt volop de kans om mee te luisteren met de gesprekken (en zo te ervaren hoe moeilijk OR-leden het vaak vinden om een belangrijk onderwerp als leeftijdsbewust beleid op de agenda te zetten) en vragen te stellen aan de prominenten en (voor nadere achtergrondinformatie) aan vertegenwoordigers van GrijsWerkt. Er is ruimschoots gelegenheid om foto's te nemen of opnamen te maken.

Waar en wanneer?
maandag 10 september 2007
11:00 - 13:00 uur
Sociëteit de Witte
Plein 24
2511 CS Den Haag

We verzoeken u vriendelijk om uw komst te bevestigen via onderstaand adres.





http://www.senior-power.nl