Gemeente Leeuwarden

Oude Begraafplaats Oude Begraafplaats

5 september eerste uitzending Restauratie

Bron: Gemeente Leeuwarden (05-09-2007) Vanavond 5 september is de eerste uitzending van het programma BankGiro Loterij Restauratie van de AVRO. De Oude Stadsbegraafplaats dingt in dit programma mee met 13 andere genomineerde objecten/monumenten.
De uitzending begint om 21.30 uur op Nederland 2 en duurt 25 minuten. In deze eerste uitzending wordt teruggekeken naar de vorige serie en wordt de restauratie van de winnaar van de vorige editie in beeld gebracht. Tijdens de spannende finale van vorig jaar won het Kerkje van Vierhuizen ruim 900.000 euro. Inmiddels is de restauratie van start gegaan en in december 2007 zal het kerkje volledig gerestaureerd zijn.

In deze aflevering worden ook de gebouwen die voor de nieuwe reeks genomineerd zijn aan de kijker voorgesteld, waaronder de Oude Stadsbegraafplaats in Leeuwarden. Het winnende object kan ook dit jaar een miljoen euro winnen om de restauratie te realiseren. De presentatie van het programma is in handen van presentator Frits Sissing. De Oude Stadsbegraafplaats gaat in aflevering 4 op 26 september de strijd aan met de Scholtenboerderij Hesselink in Winterswijk.

De vier objecten met de meeste punten gaan door naar de finale op 31 oktober.