Rechtbank 's-Hertogenbosch


Negen jaar voor doodslag op echtgenote

âs-Hertogenbosch, 5 september 2007 â De rechtbank âs-Hertogenbosch heeft een 50-jarige man uit Wilbertoord vandaag veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn vrouw.

De man bracht op 23 november vorig jaar zijn echtgenote om het leven. De verdachte heeft zijn vrouw, kort nadat zij van de trap was gevallen, een aantal keer hard met het hoofd tegen de muur of trap gestoten. Onmiddellijk daarna heeft hij haar bij de keel gepakt en haar keel dichtgedrukt. Vervolgens stak hij haar met twee messen.

De rechtbank acht niet bewezen dat er sprake was van voorbedachte raad. Volgens de rechtbank wijst alles er op dat het ging om een voortdurende geweldsexplosie zonder momenten van bezinning.

De officier van justitie eiste twee weken geleden acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank acht tbs niet aangewezen aangezien deskundigen aangaven dat er bij de verdachte een beperkte kans op herhaling van een geweldsdelict valt te verwachten en dan nog uitsluitend onder specifieke omstandigheden.

LJ Nummer

BB2861

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 5 september 2007 Naar boven