Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (05/09)

TILBURG, 5 september 2007

Moeder en zoon op dievenpad

TILBURG: Dinsdagavond 4 september zijn een 55-jarige Tilburgse vrouw en haar 21-jarige zoon betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. Rond 18.00 uur was het duo aan het winkelen in een warenhuis aan de Heuvelstraat. Een eerste instantie probeerden ze een jas te stelen, door de prijskaartjes te verwijderen. De zoon had de jas aangetrokken en liep circa anderhalf uur in de bewuste jas door winkel. Het plan was om de winkel te verlaten zonder de jas af te rekenen. Omdat ze in de gaten werden gehouden, lukte dat niet. Wel stal de vrouw een nieuwe handtas en liet haar eigen oude tas in de winkel achter. Een politieagent hield in zijn vrije tijd het duo aan, nadat zij de winkel hadden verlaten en in de Heuvelstraat liepen. Beide verdachten zijn in het politiebureau verhoord. De zoon legde daarbij een bekentenis af. De vrouw ontkende de diefstal. Wel deed ze afstand van de haar nieuwe tas (waarde 69,96) Na het verhoor zijn moeder en zoon weer in vrijheid gesteld. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt en ze mogen zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

TILBURG: Winkelpersoneel van een supermarkt aan Jan Heijnstraat betrapte dinsdagavond 4 september rond 19.00 uur een winkeldief. Een 20-jarige Tilburger passeerde de kassa en nam daarbij diverse levensmiddelen mee zonder af te rekenen. Hij had zijn buit in zijn rugzak verstopt. Een beveiligingsbeambte hield de verdachte tegen en droeg hem over aan de politie. De 20-jarige verdachte moest mee naar het politiebureau. Tijdens het verhoor legde hij een volledige bekentenis af. De gestolen waar is in beslag genomen en daarna terug gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de winkeldief is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen van bedrijfsinbraak

TILBURG: Een aanzienlijke hoeveelheid elektrisch handgereedschap van het merk Bosch en de inhoud van een kassa zijn gestolen bij een bedrijfsinbraak aan de Jules Vernesweg in Tilburg. Het misdrijf vond plaats op dinsdagavond 4 september. Bij het bedrijf heeft men het hekwerk ontzet om toegang te krijgen tot het bedrijfsterrein. Vermoedelijk is daarbij een auto gebruikt. Een getuige meldde zich bij de politie er vertelde dat hij omstreeks 22.00 uur verdachte omstandigheden heeft gezien rond het bedrijf. Wellicht zijn er meer personen die iets gezien of opgemerkt hebben. De politie roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Snelheidscontrole in Goirle

GOIRLE: De politie controleerde dinsdagmiddag en dinsdagavond 4 september de snelheid van het verkeer op de Tilburgseweg. Het ging daarbij om inkomende verkeer vanuit de richting Tilburg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Twintig automobilisten waren in overtreding en kregen een bekeuring. De snelste overtreder reed 82 km/u.

Naast de snelheidsovertredingen constateerden de motoragenten nog een aantal andere overtredingen:

4 x bromfietser op de hoofdrijbaan i.p.v. verplichte (brom-) fietspad
5 x geen valhelm

1 x mobiel bellen in de auto
3 x geven van onnodige signalen (seinen)

1 x onverzekerde bromfiets (uit verkeer genomen)

1 x bromfiets zonder kenteken (uit het verkeer genomen)

Wijkagent treedt op naar aanleiding van overlastklachten

TILBURG: Naar aanleiding van klachten van winkeliers en bezoekers van de Heyhoefpromenade hielden wijkagent Bas van Driel en zijn collegas een actie tegen overlast.
De controle was vooral gericht tegen fietsende en brommende jeugd op de Heyhoef.
Maandagmiddag 2 september zijn daar tussen van 15.00 uur tot 15.45 uur In totaal 21
bekeuringen uitgeschreven voor fietsen of brommen in een voetgangersgebied.
Fietsers betalen een boete van 30,-
Bromfietsers kunnen rekenen op een bekeuring van 50,-

Auteur: Jeroen Steenmeijer