Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (05/09)

OOSTERHOUT NB, 5 september 2007

Politie neemt inbrekersgereedschap in beslag

OOSTERHOUT: Een 44-jarige Oosterhouter is in de nacht van dinsdag 4 september op woensdag 5 september door de politie opgepakt. Bij een routinecontrole om 01.20 uur op de Beneluxweg vonden agenten inbrekersgereedschap in zijn auto. Mede gezien de staat van dienst van de verdachte op het gebied van het plegen van strafbare feiten, is hij gearresteerd.
Bij zijn aanhouding werd het gereedschap in beslag genomen. In de auto zijn verder voorwerpen gevonden bestemd voor het gebruik van harddrugs. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Het is in de gemeenteverordening van Oosterhout strafbaar gesteld om tussen 22.00 en 06.00 uur inbrekersgereedschap bij zich te hebben:

Artikel 2.4.4. APV gemeente Oosterhout
Het is verboden tussen 22.00 en 06.00 uur op de weg te vervoeren of bij zich te hebben: lopers, valse sleutels, touwladders, lantaarns of enig ander gereedschap, voorwerp of middel, dat ertoe kan dienen zich onrechtmatig de toegang tot een gebouw of erf te verschaffen, onrechtmatig sluitingen te openen of te verbreken, diefstal door middel van braak te vergemakkelijken of het maken van sporen te voorkomen.

Geluidsoverlast blijkt roep om hulp

OOSTERHOUT: Agenten van de Oosterhoutse politie werden dinsdagavond 4 september rond middernacht geroepen bij een geluidsoverlast in de Palestrinalaan. Kort na middernacht schade de muziek over de galerij. Toen de agenten de veroorzaker aanspraken bleek de man erg verward. De
45-jarige Oosterhouter sprak onsamenhangend en wilde zichzelf van het leven beroven. Hij probeerde zichzelf en de agenten te verwonden met een mes. Op een gegeven moment rende de man het balkon op om naar beneden te springen. De agenten konden dat verhinderen en de man bedwang krijgen. Hij is ingesloten. Omdat hij vermoedelijk in psychische nood verkeerde, werd hij overgedragen aan een instantie voor geestelijke gezondheidszorg.

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval

NIEUWENDIJK: De politie behandelde op woensdag 5 september om 04.10 uur een verkeersongeval op de A-27 ter hoogte van de afslag bij Nieuwendijk. Bij dit ongeluk liep een 21-jarige vrouw uit Tilburg hoofd- en nekletsel op. De automobiliste reed in zuidelijke richting en botste door nog onduidelijk oorzaak achterop een vrachtauto die voor haar reed. De vrachtauto werd bestuurd door een 48-jarige man uit Dongen. Hij mankeerde niets.
Het slachtoffer is per ambulance naar een ziekenhuis in Gorinchem vervoerd.
De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en maakt van haar bevindingen proces-verbaal op.

Arrestatie na huiselijk geweld
WERKENDAM: De politie kwam in actie na een verzoek om assistentie van Kentron(gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg). Kentron vreesde dinsdagmiddag 3 september voor acuut geweld tegen een
35-jarige vrouw en halfjaar oude baby uit Werkendam. Moeder en kind werden namelijk bedreigd door de 42-jarige partner van de vrouw. De man was agressief naar zijn vriendin en kind, vermoedelijk tengevolge van een alcoholverslaving. De politie arresteerde de 42-jarige verdachte op verdenking van bedreiging. De man werd daarbij verbaal agressief en beledigend naar de agenten. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Bekeuringen bij verkeerscontrole

OOSTERHOUT: Bij een verkeerscontrole op de Oostpolderweg schreven agenten 22 bekeuringen uit. De actie vond plaats op dinsdagavond 4 september. Twee snelheidsovertreders gingen op de bon. De overige 20 processen-verbaal waren voor automobilisten die de verplichte autogordel niet droegen.

Het is verplicht om zowel op de voor- als op de achterstoelen de veiligheidsgordel te dragen, voor volwassenen én voor kinderen. De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Het risico van een dodelijk ongeval is zonder gordel bijna de helft groter dan met gordel.
Het boetebedrag voor deze verkeersovertreding bedraagt 75,-

Speerpunten waarop de politie extra toezicht houdt zijn: gordels, roodlicht, alcohol, snelheid en helmen.

Politie onderzoek ramkraak op garagebedrijf

WAALWIJK: Vier nog onbekende daders braken op brute wijze in bij een garagebedrijf aan de Professor Lorentzweg. De criminelen pleegden het misdrijf op dinsdagavond 4 september om 21.20 uur. Gekleed met bivakmutsen reden de inbrekers met behulp van een auto de toegangsdeur kapot. Ze doorzochten vervolgens het gehele pand doorzocht, waarbij ze diverse kasten openbraken. Ze gingen er vervolgens vandoor met de voorraad autoradios en een zilvergrijze Fiat Scudo voorzien van het kenteken 87-VG-P5.
De politie heeft de omgeving nog vergeefs uitgekamd naar de daders. Daarna is een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaar. De technische recherche onderzoekt of er dadersporen op de plaats van het delict zijn achtergebleven.

Auteur: Jeroen Steenmeijer