Ingezonden persbericht


Bericht voor culturele organisaties - deadline ECF fonds


15 september 2007 is de uiterste datum waarop subsidieaanvragen bij het fonds van de in Amsterdam gevestigde European Cultural Foundation (ECF) kunnen worden ingediend. De ECF, die wordt gesteund middels het Prins Bernhard Cultuurfonds door de Bankgiro Loterij en de Lotto kent twee subsidierondes per jaar.

Voorbeelden van recentelijke gesteunde projecten in Nederland:

Stichting De Balie - project Infowarroom
Het project behelsde een serie van 20 live programma's in Sofia, Gent en Amsterdam waarin de invloed van massamedia op de hedendaagse maatschappij onder de loep werd genomen. De samenwerking tussen Balie, Vooruit (Gent) en Red House (Sofia) is door de Balie opgezet. Naast de publieke avonden omvatte het project ook live-streaming van alle programma's op internet en een on-line multimedia archief. (Looptijd: eind 2006-medio 2007)

Kulturno drustvo Codeep (Slovenië) - Project: RoboVox De partners in dit initiatief hebben een geluidsobject in de vorm van een 8,2 meter hoge robot ontwikkeld, bedoeld voor in de publieke ruimte. De robot, die zal worden geïnstalleerd op drukke stadspleinen, laat de sms-berichten die hij ontvangt horen voor alle passanten. Robovox wordt geplaatst in Slovenië, Oostenrijk, UK en Nederland en wil zo onderzoeken hoe de publieksparticipatie en beïnvloeding van toevallige passanten in deze verschillende landen zich van elkaar onderscheidt. De Nederlandse partner in dit project is Culture TV uit Rotterdam (Looptijd naar schatting: medio 2007-medio 2008)

Cultural Centre MEDIA ARTES (Macedonië) - Project: Balkan Summer Academy for Performing Arts Gesteund door vele jaren ervaring in Oost-Europa heeft de Nederlandse MAPA (Moving Academy for the Performing Arts) samen met de Macedonische organisatie Media Artes trainingen in theatertechniek en artistiek leiderschap opgezet. Deze workshops voor theaterprofessionals uit de Balkanregio die een impuls aan de lokale infrastructuur gaven vonden plaats in Ohrid, zomer 2006.

Voor de editor
De ECF is één van de meest toonaangevende culturele stichtingen in Europa. De middelen die wij ontvangen via de loterijen worden aangewend om subsidies te verlenen en culturele samenwerkingsprogramma's op te zetten. De Europese integratie is geholpen bij de ontwikkeling van een krachtig cultuurbeleid. Wij kunnen bogen op jarenlange ervaring en diepgaand onderzoek op het gebied van de Europese culturele sector. Deze kennis zetten wij bij al onze activiteiten in. Het subsidieprogramma is gericht op 54 landen (EU en buurlanden) en geeft waardevolle ondersteuning aan culturele organisaties.

De ECF ontvangt middels het Prins Bernhard Cultuurfonds steun van de Bankgiro Loterij en de Lotto.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mascha Ihwe, Press Officer
e-mail mihwe@eurocult.org t +31 20 5733868

European Cultural Foundation
Jan van Goyenkade 5

1075 HN Amsterdam
T 020 5733868

Wilt u regelmatig onze berichten ontvangen? Dan kunt u zich aanmelden op onze website voor onze electronische nieuwsbrief: www.eurocult.org/follow-ecf-online/

RoboVox