Ingezonden persbericht


Persbericht

5 september 2007

Nieuwe draadloze Lexmark All-In-One printers maken bewegingsvrijheid betaalbaar


- Versterkt aanbod verhoogt productiviteit -

Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) brengt drie volledig uitgeruste draadloze printers en All-In-One s (AIO) op de markt. De nieuwe printers zijn gericht op kleine bedrijven, thuiskantoren en de consument. Ze verenigen de flexibiliteit van een draadloze verbinding met de efficiëntie van automatisch dubbelzijdig afdrukken en het gemak van een eenvoudige installatie.

Met het toevoegen van de nieuwe Lexmark X6570 en de Lexmark X4850 biedt Lexmarks nieuwe draadloze AIO-lijn betrouwbare oplossingen die aan alle eisen van de professionele gebruiker voldoen. Onderzoek van Lexmark toont aan dat kleine bedrijven en thuiskantoren zo druk bezig zijn dat professionals gemiddeld drie dagen per week werken in hun vrije tijd s nachts of tijdens het weekend*. De meeste van hen gebruiken volgens het onderzoek al een draadloos thuisnetwerk en tweederde van de ondervraagden verklaarde dat een draadloze printer hun draadloze thuisomgeving compleet zou maken.

Lexmarks nieuwe AIO s zijn uiterst productief door de voordelen die wireless biedt. Ze helpen drukke professionals om meer te presteren in minder tijd gemakkelijk en betaalbaar , zegt Danny Molhoek, Country Manager Benelux van Lexmark.

Draadloze AIO s vergroten de productiviteit van kleinere bedrijven of thuiskantoren door de gebruikers draadloos te laten printen vanaf elke plek die binnen het bereik van hun draadloze netwerk ligt. Met draadloze AIO s kunnen meerdere gebruikers dezelfde draadloze printer delen, waardoor er maar één printer nodig is in het gehele huishouden of de kantooromgeving**. Met Lexmarks nieuwe AIO-printers kunnen gebruikers niet alleen draadloos printen, maar ook scannen, faxen en zelfs draadloos foto s naar de PC verzenden via de geheugenkaart-slots.

Lexmark heeft nu een complete lijn van de meest betaalbare printers op de markt. Tot de features van deze lijn behoren: " Automatisch dubbelzijdig afdrukken, wat papier bespaart en het milieu ontlast " Een kleuren LCD-scherm voor het gemakkelijk bewerken van foto s " Stand-alone printen, scannen, kopiëren en faxen " Gepigmenteerde Lexmark Evercolor2"-inkt, die waterbestendig is en meer weerstand biedt tegen water, vocht en vlekken " Een printtechnologie voor levendige, kwalitatief hoogwaardige afdrukken die tot honderd jaar meegaan op Lexmarks PerfectFinish"-papier*** " Eenvoudige stapsgewijze draadloze installatie onder begeleiding " De exclusieve Lexmark Toolbar die tijd, papier, geld en frustraties bespaart door webprinten efficiënter te maken " Geheugenkaartsleuven voor fotomediakaarten en een PictBridge"-poort voor een eenvoudige foto-overdracht " Randloos fotoprinten
" Foto-indexvel: gemakkelijk proefdrukken maken voor snelle en kwalitatief goede fotoprints " Exclusieve Lexmark Imaging Studio Software, die het gemakkelijk maakt om foto s bij te snijden, te roteren en af te meten, plus one-touch colour fix en het wegwerken van rode ogen

Lexmark X6570 Wireless All-In-One
Vooraan in de nieuwe draadloze line-up staat de Lexmark X6570 Wireless All-In-One, een draadloze vier-in-één printer van ¬179****. De Lexmark X6570 legt de productiviteitslat hoger voor SOHO-professionals door de vrijheid van een draadloze verbinding te combineren met professionele features als dubbelzijdig printen, faxen, een automatische documentinvoer van 25 pagina s voor kopiëren en faxen, en fotoprinten met Lexmarks exclusieve Evercolor2"-inkt.

Deze AIO:
" Laat gebruikers draadloos scannen, faxen en geeft hen toegang tot slots voor mediakaarten** " Biedt afdruksnelheden tot 28 zwart-pagina s per minuut (ppm) en 24 ppm in kleur***** " Heeft een 48-bit flatbed kleurenscanner om documenten en foto s gemakkelijk te scannen en te kopiëren " Biedt gepigmenteerde Lexmark Evercolor2"-inkten die waterbestendig zijn en meer weerstand bieden tegen verbleking " Bevat foto-features als een foto-indexvel en optioneel zeskleuren printen " Maakt een eenvoudige overdracht van foto s mogelijk dankzij slots voor fotomediakaarten en een PictBridge"-poort " Produceert levendige, randloze fotoafdrukken die tot honderd jaar meegaan wanneer ze worden geprint met Lexmark Evercolor2"-inkten en Lexmark s PerfectFinish"-papier*** " Bevat de Lexmark Toolbar waarmee webprinten efficiënter wordt doordat ongewenste inhoud, zoals advertenties of visuals van webgebaseerde documenten, verwijderd wordt " Is compatibel met PC en Mac

Lexmark X4850 Wireless All-In-One
Voor professionals die interesse hebben in draadloze fotoprinting-mogelijkheden biedt Lexmark de X4850 Wireless All-In-One voor ¬149****.

Deze AIO:
" Kan scannen en dubbelzijdig afdrukken
" Bevat een 2,4-inch LCD-scherm, wat handig is voor het bekijken en bewerken van foto s " Heeft geheugenkaartsleuven en een PictBridge"-poort voor een gemakkelijke overdracht van foto s en documenten " Gebruikt eveneens de gepigmenteerde Lexmark Evercolor2"-inkt die waterbestendig is en weerstand biedt tegen vervaging

Als aanvulling op deze nieuwe draadloze All-In-One s introduceert Lexmark ook een single-function draadloze printer en twee traditionele All-In-One printers.

Lexmark Z1520 Wireless Colour Printer
Voor gebruikers die een robuuste single-function draadloze printer willen, biedt Lexmark de nieuwe Z1520 draadloze kleurenprinter. Gebruikers kunnen printen of hebben toegang tot de draadloze slots van mediakaarten, met printsnelheden van 30 ppm voor zwarte prints en 27 ppm voor kleurenprints. Voor ¬129**** biedt de Z1520 ook foto-features voor fotoprinten, optionele zeskleurenprints en Lexmark s Evercolor2"-inkt voor foto s die meer dan honderd jaar houdbaar zijn op het PerfectFinish"-papier van Lexmark.

Lexmark X5070 en Lexmark X5495 All-In-Ones
Voor gebruikers die niet draadloos willen printen, maar wel een printer met een brede waaier aan mogelijkheden wensen die gemakkelijk in het gebruik is, biedt Lexmark de nieuwe Lexmark X5070 en de Lexmark X5495 All-In-One printers.

De Lexmark X5070 All-In-One is geschikt voor kleine kantoren en thuiswerkplekken met een sterke behoefte aan de fax- en fotoprinting-fuctionaliteit. Naast een sheet-fed design, ingebouwde handset en printsnelheden van 24ppm voor zwart en 17 ppm voor kleurenprints, biedt deze printer ook PictBridge"-ondersteuning en een 30-pagina automatische documentfeeder voor een totaalprijs van ¬119****.

De Lexmark X5495 All-In-One is een andere budgetbewuste keuze voor de thuis- of de thuiskantoorgebruiker. De X5495 kan printen, flatbed scannen, kopiëren en faxen en heeft zowel kaartslots als een PictBridge"-poort voor eenvoudig fotoprinten. Deze printer biedt printsnelheden van 25 ppm voor zwart en 18 ppm voor kleurenprints met een 15-pagina automatische documentfeeder.

Beschikbaarheid
De nieuwe producten zijn beschikbaar vanaf begin september, met uitzondering van de Lexmark X5495 die beschikbaar is vanaf begin december.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Over Lexmark
Lexmark International, Inc. (NYSE: LXK) ontwikkelt, produceert en levert diverse print- en imagingoplossingen voor bedrijven en particulieren. Met een uitgebreide waaier aan toegankelijke, betaalbare en zeer betrouwbare printproducten en diensten, zorgt Lexmark ervoor de productiviteit en printkwaliteit te verhogen zowel op de werkvloer als voor de thuisgebruiker. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 13.000 werknemers en is actief in meer dan 150 landen. Lexmark streeft steeds naar milieuvriendelijke printoplossingen. Lexmark boekte in 2006 een omzet van 5,1 miljard dollar.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met :

LEWIS Global Public Relations
Maud Geerbex
Tel: +31 (0) 40 235 4600
Fax: +31 (0) 40 235 4601
E-mail: maudg@lewispr.com
www.lewispr.com

Voor meer informatie over Lexmark kunt u contact opnemen met: Petra Nemitz
Tel: +32 (0)2 716 74 66
E-mail: petra.nemitz@lexmark.be

Lexmark en Lexmark met het diamantlogo zijn handelsmerken van Lexmark International, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

*Gebaseerd op een enquête onder 1.000 thuiswerkende professionals, uitgevoerd door Lexmark in samenwerking met MarketTools, 27-31 juli 2007 (+/-3 procent sampling error).

**802.11 b/g/n draadloos netwerk benodigd voor alle draadloze functies. Afhankelijk van het bereik en de mogelijkheden van de draadloze router en toegang tot elektriciteit.

***Duurzaamheid-claims zijn gebaseerd op tests met versnelde vervaging van foto s die binnen vertoond worden, onder glas of in fotoalbums. Foto s moeten geprint worden op Lexmark PerfectFinish"-fotopapier, gebruik makend van Evercolor2"-inkt met kleurencartridge en optionele fotocartridge. Werkelijke vervaging is afhankelijk van meerdere factoren als lichtintensiteit en lichttype, vocht, temperatuur, luchtkwaliteit, droogtijd, glas, albummateriaal, printmedia en beeld. Lexmark biedt geen garanties voor de duurzaamheid of opslag van prints.

****Alle prijzen zijn aanbevolen verkoopprijzen incl. BTW werkelijke prijzen kunnen variëren.

*****Printen in draft-modus en exclusief tijd tot eerste pagina-invoer. Zie www.lexmark.nl voor meer details.