Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Terwolde - Auto over de kop, 2 gewonden                   |
Een 21-jarige bestuurder uit Baarn en een 18-jarige man uit Rotterdam die als passagier in de auto zat, zijn woensdag 5 september gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op de Bandijk in Terwolde. De auto sloeg meerdere keren over de kop.

De politie werd rond 02.00 uur over het ongeval ingelicht. De bestuurder is door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren, waarna de auto meerdere keren over de kop sloeg en uiteindelijk onderaan de dijk ondersteboven tot stilstand kwam. De passagier kon op eigen kracht uit de auto komen. De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Beiden hebben vermoedelijk een zware hersenschudding opgelopen en werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Van de inzet van een traumahelikopter werd na een aanvankelijke oproep toch afgezien. Bij de afhandeling van het ongeval werden de agenten geassisteerd door collega's van de politie Deventer. De auto raakte door het incident total loss. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

|     |Brummen - Auto's botsen                                   |
Een 32-jarige automobilist uit Dieren en een 65-jarige bestuurster uit Apeldoorn zijn dinsdag 4 september op de Voorsterweg in Brummen met elkaar in botsing gekomen. De vrouw werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De melding van het incident kwam rond 12.25 uur bij de politie binnen. Uit een voorlopig onderzoek is gebleken dat de automobilist uit Dieren de macht over het stuur verloor en daardoor frontaal botste met de hem tegemoetkomende bestuurster uit Apeldoorn. Beide auto's raakten als gevolg van de botsing total loss.

|     |Brummen - Botsing auto en fietsster                       |
Een 32-jarige automobiliste en een 26-jarige fietsster, beiden uit Brummen, zijn dinsdag 4 september op de G.K. van Hogendorpstraat met elkaar in botsing gekomen. De fietsster en haar kindje, dat bij haar op de fiets zat, werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd omstreeks 13.00 uur over het ongeval ingelicht. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de fietsster naar links was uitgeweken om een geparkeerd voertuig te passeren. Toen zij weer naar rechts kwam, kon de automobiliste, die op dat moment achter haar reed, een botsing niet meer voorkomen. De vrouw, die ook nog een kindje (2 jaar) op de fiets had zitten, viel hierdoor. Beiden werden met licht letsel naar het ziekenhuis overgebracht, maar konden na onderzoek weer naar huis. Op dit moment is de aard van eventuele verwondingen bij de bestuurster bij de politie niet bekend.

|     |Wilp (Gld.) - Bedrijf doelwit dieven                      |
Een bedrijf aan de H.W. Iordensweg in Wilp (Gld.) is woensdag 5 september het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer een aantal beeldschermen verdwenen. Er is inmiddels aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

De diefstal is tussen 03.50 uur en 04.10 uur gepleegd. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Eenmaal binnen werden onder meer een aantal beeldschermen en systeemkasten weggenomen. De politie sluit niet uit dat men voor het vervoer van de ontvreemde spullen gebruik heeft gemaakt van een busje o.i.d. De politie is op zoek naar tips. Mensen die informatie hebben over de diefstal, wordt verzocht om contact op te nemen. Het telefoonnummer is 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --