Belastingbetalers stemmen voor afschaffing BTW-verhoging


AMSTERDAM, 20070905 -- Via de nieuwe internet-community Belastinglobby, stemmen Nederlandse belastingbetalers voor de afschaffing van het kabinetsplan om de BTW te verhogen naar 20%. Op www.belastinglobby.nl stemmen belastingbetalers op wekelijkse acties voor belastingverlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. De afschaffing van de BTW-verhoging is de eerste van vele acties die gaan volgen.

Nederlandse belastingbetalers betalen onnodig veel belasting en ondersteunen de actie die streeft naar de afschaffing van het extreme kabinetsplan om de BTW te verhogen van 19 % naar 20 %. De BTW is de omzetbelasting die geheven wordt over alle producten en diensten. Het 19 % BTW-tarief voelt de belastingbetaler bij de meeste (dagelijkse) aankopen in zijn of haar portemonnee. Het kabinetsplan om de BTW te verhogen naar 20 % is een grote en blijvende aantasting van de koopkracht van alle Nederlanders.

Van de 130,9 miljard euro aan belastingen die het kabinet in 2007 al ontvangt van de Nederlandse belastingbetalers, is maar liefst 42,4 miljard euro afkomstig van BTW-heffingen (bron: kabinetsplannen.nl). Nu wil het kabinet de BTW zelfs verhogen met ruim 2 miljard euro. Deze belastingverhoging en koopkrachtdaling in een tijd van economische groei, vinden de belastingbetalers onaanvaardbaar. Via Belastinglobby kunnen alle belastingbetalers hun stem uitbrengen om de afschaffing van de BTW-verhoging onder de publieke en politieke aandacht te brengen.

Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financiële positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om te stemmen. Naast één keer in de paar jaar op politici en hun plannen, kun je nu ook elk uur van de dag stemmen, op acties voor meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en betere besteding van belastinggeld. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:
1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld

Doe mee, tel mee, stem mee

Een stem uitbrengen voor de afschaffing van de BTW-verhoging of één van de volgende belastingverlagende acties kan via www.belastinglobby.nl of door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY BTW (0,60 e.p.o.b.).