Uitgeverij Kluwer Nederland start ebook-project met Koert Media


NIJMEGEN, 20070905 -- Uitgeverij Kluwer Nederland, toonaangevende multinationale uitgeverij en aanbieder van informatiediensten, en Koert Media, innovatieve leverancier van uitgeverijsoftware, voeren gedurende het studiejaar 2007-2008 een ebook-project in het hoger onderwijs uit.

Doelstelling van dit project is om via de webwinkel www.kluwerebooks.nl juridische ebooks aan te bieden. Als applicatie wordt hiervoor het gebruikersvriendelijke open.junixx CreativeBook gebruikt. De verwachting is dat dit project de positie van Kluwer Nederland op de juridische (onderwijs)markt zal versterken en verbreden.

open.junixx CreativeBook is een innovatief concept voor de exploitatie van ebooks op internet. Het is erop gericht de relatie tussen uitgever en lezer te versterken door de gebruikersrechten (concreet: de individuele lees-, print- en kopieeropties) op ebooks in licentievorm te verkopen. Daarmee biedt deze applicatie een businessmodel voor het online uitgeven van ebooks. Zie www.kluwerebooks.nl en www.creativebook.nl

Kluwer Nederland is een vooraanstaande uitgeverij met een breed portfolio van oplossingsgerichte informatiediensten. Zij ontwikkelt onder meer multimediale producten voor de juridische (onderwijs)markt. Uitgeverij Kluwer Nederland maakt deel uit van de multinationale uitgeverij Wolters Kluwer. Zie: www.kluwer.nl en www.kluwerrechtenstudie.nl

Koert Media is in de Benelux exclusive supplier van de innovatieve open.junixx uitgeverijsoftware van juni.com en verleent diensten aan uitgeverijen op het snijvlak van cross media- & backoffice solutions.

Productinformatie is uitgebreid beschikbaar op www.creativebook.nl





Koert Media