Gemeente Apeldoorn



Ons kenmerk : nr. 2007-11615

Informatiebijeenkomst over Landbouw Ontwikkelingsgebied Beemte Vaassen

Epe / Apeldoorn, woensdag 18 juli 2007

Geachte heer / mevrouw,

Zoals u wellicht weet, is het gebied tussen Beemte en Vaassen aangewezen als zogenaamd Landbouw Ontwikkelingsgebied, kortweg LOG. Graag nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst hierover op woensdag 5 september. U bent van harte uitgenodigd.

Ruimte voor intensieve veehouderij

Provinciale Staten van Gelderland hebben medio 2005 besloten om het gebied Beemte Vaassen aan te wijzen als Landbouw Ontwikkelingsgebied. Dat besluit is genomen op basis van het Reconstructieplan Veluwe. Door het besluit kan de intensieve veehouderij zich hier ontwikkelen; bestaande bedrijven kunnen zich uitbreiden en nieuwe intensieve veehouderijen kunnen zich vestigen. Het LOG biedt zo ruimte voor agrariërs die elders niet kunnen uitbreiden. Op de achterkant van deze brief staat de begrenzing van het LOG Beemte Vaassen.

Zorgvuldige aanpak

De colleges van burgemeester en wethouders van Apeldoorn en Epe vinden het belangrijk dat de aanpak zorgvuldig gebeurt. Daarom willen zij samen met de provincie een Ontwikkelingsplan maken voor het LOG Beemte Vaassen. In het Ontwikkelingsplan komt onder andere te staan aan welke randvoorwaarden de intensieve veehouderijen in het LOG moeten voldoen en welke locaties in aanmerking komen voor nieuwe bedrijven. Zorgvuldigheid is uiteraard ook gewenst voor het doorlopen van alle procedures, zoals het wijzigen van bestemmingsplannen en benodigde milieu- en bouwvergunningen.

Bijeenkomst

Tijd: woensdag 5 september, vanaf 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) Plaats: Zalencentrum De Groot, Avervoordseweg 2, De Vecht Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over het LOG, het Ontwikkelingsplan en de diverse procedures. Daarna is er volop gelegenheid voor vragen en reacties.

Ik zie u graag tegemoet tijdens de bijeenkomst.

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Apeldoorn en Epe,

namens deze,

drs. J.N. van Nuijs, wethouder gemeente Epe

Behandeld door : M.Rixten, gemeente Epe
Doorkiesnummer : (0578) 67 87 76


---- --