Gemeente Alphen aan den Rijn

scholen zijn weer begonnen

Campagne 'De scholen zijn weer begonnen

Basisschool Groen van Prinsterer doet mee aan de startmanifestatie

In Alphen aan den Rijn doet basisschool Groen van Prinsterer mee aan de startmanifestatie van de campagne De scholen zijn weer begonnen. Wethouder Hans Groen in t Wout geeft op woensdag 5 september bij deze school om 10.00 uur het startsein voor een ballonnenwedstrijd.

Ieder jaar vinden in Nederland bijna 70 kinderen de dood in het verkeer. Daarnaast raken ongeveer 3000 kinderen gewond als gevolg van een verkeersongeval. De meeste ongelukken met kinderen gebeuren in de eerste drie maanden na de zomervakantie. En één op de drie ongevallen gebeurt op de route van school naar huis en omgekeerd. De kinderen rijden dan veelal nieuwe routes en het gemotoriseerd verkeer moet weer wennen aan schooljeugd op de weg.

Juist aan het begin van het schooljaar is het dan ook belangrijk extra aandacht te vragen van de automobilisten. Daarvoor worden spandoeken en posters aangebracht in de directe omgeving van de scholen. Dat moet de automobilisten er attent op maken dat ze een schoolroute naderen en oproepen voorzichtig te rijden, snelheid te matigen en alert te zijn op onverwachte situaties met kinderen.

De regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Rijnstreek (RPV Rijnstreek) doet ook in 2007 weer mee aan de campagne De scholen zijn weer begonnen. In Alphen aan den Rijn doet de Groen van Prinstererschool, Jan van Nieuwenhuizenstraat 25, mee aan de startmanifestatie.

RPV Rijnstreek is een samenwerkingsverband dat zich richt op de verbetering van de verkeersveiligheid in de regio Rijnstreek. Deze projectgroep bestaat uit de regiogemeenten. Andere deelnemers aan de proejctgroep zijn de provincie Zuid-Holland, de Schoolbegeleidingsdienst Midden-Holland en Rijnstreek, de politie Hollands Midden en 3VO

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn