Gemeente Spijkenisse


Leerlingen onthullen kunstwerk `de Schone Lijn'

29 augustus 2007

De leerlingen van de Piramide, de Paus Johannesschool en de Marimba kunnen blij zijn, want hun wens, een gezamenlijk kunstwerk, wordt uitgevoerd. Ze onthullen het kunstwerk `de Schone Lijn' op 5 september om 11.30 uur samen met wethouder Marjolijne Lewis. De 500 kinderen laten daarbij ballonnen op.

Het kunstwerk staat op het wensenlijstje van de Wenswijk, dat in Spijkenisse in 2006 van start is gegaan. De Wenswijk is een initiatief van de landelijke Stichting Echte Welvaart en is overgenomen door het gemeentelijk Aanvalsplan Afval. In Spijkenisse hebben drie scholen meegedaan aan het project: de Piramide, de Paus Johannesschool en de Marimba. De leerlingen van de drie scholen zijn aan de slag gegaan om ideeën te verzamelen om de leefbaarheid in hun wijk te vergroten. Deze ideeën zijn aangeboden aan de gemeente Spijkenisse.

Een aantal van deze ideeën is inmiddels uitgevoerd, zoals de schoonmaak van het water achter de Konmar, zelfgemaakte verbodsborden hondenpoep bij de speeltuin en een veilige oversteekplaats bij de Planetenlaan. Maasdelta heeft ook een steentje bijgedragen en een tafeltennistafel geplaatst op de pleinen van de drie scholen.

Wethouder Jan Willem Mijnans gaat vlak voor de onthulling van het kunstwerk op 5 september, de nog openstaande wensen met de kinderen doornemen en vertellen welke wensen nog vervuld kunnen worden.

De leerlingen vonden het belangrijk om samen te werken aan een leefbare en prettige buurt en wilden daar graag een blijvende herinnering aan hebben. Daarom hebben ze samen met kunstenares Yvon Koopman het kunstwerk `de Schone Lijn' ontworpen en gemaakt. De bewoners in de buurt zijn enthousiast over het kunstwerk. Het kunstwerk komt aan de Waterman in het water te staan, naast de drie scholen.