Tweede Kamer der Staten Generaal

TENTOONSTELLING IN DE TWEEDE KAMER OVER HET WERK VAN DE KUNSTENAAR VAN DE WINT

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de nieuwbouw van de Tweede Kamer en als herinnering aan de in 2006 overleden kunstenaar Rudi van de Wint, zijn vanaf 5 september 2007 te zien op drie verschillende locaties in Den Haag: in de Tweede Kamer, Centrale Openbare Bibliotheek, Perscentrum Nieuwspoort tentoonstellingen gewijd aan het werk van Rudi van de Wint.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi A. Verbeet opent op woensdag 5 september 2007 om 17.00 uur de tentoonstelling ?R.W. van de Wint, schilder, beeldhouwer, bouwer?. Voorafgaand aan de opening heeft er een symposium plaats in Perscentrum Nieuwspoort met als werktitel: ? Nut en Noodzaak van de Percentage Regeling Beeldende Kunst?.

De tentoonstelling is een initiatief van de Kunstcommissie Nieuwspoort en samengesteld door Jaqueline van Koningsbruggen, kunsthistoricus en directeur van de Stichting de Nollen. Bij de opening van de expositie word een herdruk gepresenteerd over het werk van de kunstenaar.

Het uitgangspunt van de expositie is het werk waarmee Van de Wint de plenaire zaal heeft verrijkt. Een niet eerder vertoonde filmreportage op DVD en diverse pastels en tekeningen geven een impressie van zijn werk. Verder biedt de expositie een gefotografeerd overzicht van ruimtelijke werken van het kunstproject in De Nollen, een 14 hectare groot binnenduinterrein bij Huisduinen onder Den Helder, dat hij transformeerde tot een gecombineerd natuur- en expositiegebied. Daarnaast zijn er werken te zien van verschillende plaatsen door het land door fotografe Hendriktje Ruiter, tevens medesamensteller van de tentoonstelling.

Praktische informatie:
De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot en met 2 november 2007 voor de ingang van de publieke tribune bij de plenaire zaal. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 09.00 ? 17.00 uur. Ingang gebouw Tweede Kamer aan de Lange Poten 4. Belangstellenden dienen wel een legitimatiebewijs mee te nemen.