Gemeente Zoetermeer

Zoetermeerse schoolkinderen doen mee aan Zonnebloemactie

Het team Natuur- en Milieueducatie (NME) van de gemeente Zoetermeer en de Zonnebloem (afdelingen Zoetermeer-Buytenwaert en Zoetermeer-Zuid) slaan de handen ineen voor de actie `Kleur Nederland Geel'. De gemeente en de Zonnebloem willen mensen met een fysieke beperking een dag in het zonnetje zetten. Dat gebeurt op woensdag 5 september.

Oogsten

Op die dag verrassen Zoetermeerse schoolkinderen, mensen van de wijktuinen en vrijwilligers van de Zonnebloem deze groep mensen met zonnebloemen. De pitten zijn gezaaid in de wijktuinen Broekwegzijde 195, Zegwaarsteweg 25B en Voorweg 104. Op die locaties zullen de kinderen zelf de bloemen oogsten, op 5 september vanaf 13.00 uur.

Zorglocaties

Tussen 14.00 uur en 15.00 uur verblijden de kinderen onder begeleiding van de vrijwilligers en wijktuinmedewerkers de bewoners van zorglocaties Buytenhaghe, 't Seghe Waert, verpleeghuis REC, de Morgenster en de Albrandswaard. Daarnaast delen vrijwilligers op 9 september (Nationale Ziekendag) zonnebloemen uit bij de Nicolaaskerk, bij het uitgaan van de kerkdienst.

Meehelpen

Kinderen die graag willen helpen bij het oogsten van de zonnebloemen bij de wijktuinen, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij het team NME, via telefoonnummer 079-346 95 34.