Ingezonden persbericht


Herziene heruitgave Kennismaking met het Groning

Persbericht
In Boekvorm Uitgevers BV

3 september 2007

Op woensdag 5 september staat de uitzending van het populaire muziekprogramma 'Twij Deuntjes veur Ain Cent' van Radio Noord in het teken van Kennismaking met het Gronings. Dit boek van auteur Siemon Reker is onlangs in een herziene heruitgave verschenen (kleine oplage) bij In Boekvorm Uitgevers. Bijzonder aan deze nieuwe druk is de bijgesloten cd met unieke opnames van Groninger artiesten. De taalkundige eigenaardigheden in de songteksten van deze liedjes vormen het uitgangspunt van de colleges Gronings voor beginners die Siemon Reker geeft, onder andere aan de Rijksuniversiteit Groningen. Op de cd staan bijdragen van Ede Staal, de Grunneger Minstreels, Klaas Spekken, Wia Buze, Pieter Buwalda, Lianne Abeln, De Stroatklinkers, Dobbeljoe en Peter de Haan.

Twij Deuntjes veur Ain Cent is het dagelijkse muziekprogramma in de streektaal op Radio Noord (elke werkdag van 19.00 - 20.00 uur), gepresenteerd door Henk Scholte. Deze Groninger volksmuziekkenner is ondermeer bekend als zanger en entertainer van de veelgeprezen Groningse folkgroep Törf. Tijdens de uitzending van woensdag 5 september a.s. zorgen Peter de Haan en Dobbeljoe voor de muzikale invulling van het programma. Daarnaast zal auteur Siemon Reker vertellen over de bijzondere heruitgave Kennismaking met het Gronings.

Siemon Reker is hoogleraar Groninger Taal en Cultuur aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1984 is hij bovendien werkzaam als streektaalfunctionaris. Voor Radio Noord maakte hij in het verleden programma's als Sloaperstil, AHA en Station Noord.

Kennismaking met het Gronings, incl. cd is verkrijgbaar bij uw plaatselijke boekhandel of direct te bestellen via www.inboekvorm.nl Auteur: Siemon Reker, met medewerking van muzikanten - In Boekvorm Uitgevers BV - winkelprijs: E 30,00 - isbn 9789077548479 - 188 pag. - veel illustraties

Nadere informatie bij:
Henk Scholte
Tel: 050 - 599 20 60

Kirsten Otten
info@inboekvorm.nl
In Boekvorm Uitgevers BV
Brink 36
9401 HV Assen
T (0592) 30 84 05
F (0592) 31 89 53
www.inboekvorm.nl


---- --