Gemeente Delft

Plaatsing van beelden bij kunstwerk "de Liefdesbrief"

Op woensdag 5 september 2007 worden bij het viaduct onder de A13, voor het IKEA Concept Center, tien witte stalen beelden geplaatst. De beelden maken deel uit van 'de Liefdesbrief', de nieuwe kunsttoepassing in Delft. Het hoogste beeld is 3,5 meter en de plaatsing zal de hele dag duren.

Het plaatsen van de beelden belooft spectaculair te worden en u bent van harte uitgenodigd om dit moment bij te wonen. Naar verwachting zullen er tussen 11.00 en 12.00 uur al een paar beelden zijn geplaatst; een goed moment om te komen kijken en vragen te stellen aan het kunstenaarsduo Berkman en Janssens.

'De Liefdesbrief' neemt het hele viaduct onder de A13 vóór het IKEA Concept Center in beslag. Het duo Margot Berkman en Eline Janssens is bij het maken van dit kunstwerk geïnspireerd door de historie van Delft. Zij hebben gebruik gemaakt van verschillende ingrediënten uit het schilderij 'De Liefdesbrief' van Vermeer.

De officiële opening van het werk vindt plaats op 20 september 2007, samen met het in gebruik nemen van de vernieuwde infrastructuur rond de op- en afritten van het viaduct.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft