Sanoma Uitgevers

Vanaf vandaag online: Margriet TV

Margriet is meer dan alleen een van de grootste tijdschriften van Nederland. Na Margriet Winter Fair, de Margriet boeken, het succesdieet Streep-je-Slank en margriet.nl is er nu weer een nieuw initiatief: Margriet TV.

Margriet TV is een aanvulling op het tijdschrift, die past bij de merkessentie van Margriet en de variëteit en diversiteit van het merk onderstreept. Door de unieke koppeling tussen tijdschrift en televisie kunnen aanvullende proposities worden geboden aan adverteerders.

Op www.margriettv.nl zijn vanaf nu elke dag filmpjes te zien met achtergrond-verhalen, reportages en interviews, voor en door Margriet-lezeressen. Er wordt een kijkje achter de schermen van de Margriet-redactie geboden en er is ruimte om dieper in te gaan op producties uit het blad.

Op Margriet TV beantwoordt hoofdredacteur Anneliese Bergman vragen van lezeressen en geeft zij een rondleiding over de redactie. Ook zijn er interviews met de Margriet-columnisten en laat Gerrit de Jager zien hoe de strip Zusje tot stand komt.

Uiteraard komen ook Margriet-lezeressen zelf aan het woord. Bijzonder zijn de producties die werden gemaakt voor de nog te verschijnen Margriet 38 met gasthoofdredacteur Albert Verlinde. Albert wilde voor âzijnâ Margriet een reünie met zijn klasgenoten. In Margriet staat een reportage over deze bijzondere bijeenkomst, op Margriet TV is vastgelegd hoe de dag onder leiding van Koos Postema verliep en vertellen zijn klasgenoten anekdotes.

Wekelijks komen er filmpjes bij op Margriet TV. De komende weken staan onder andere op het programma een online wijncursus, mode- en beautytips van chef
Mode&Beauty Peggy Weijergang, Margriet-columnist Marjan Berk viert haar 75^e verjaardag en Albert Verlinde op de redactie.

Margriet tv zendt 24 uur per dag uit.

Over Sanoma Uitgevers
Sanoma Uitgevers B.V. is met ruim 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 125 websites dé grootste multimediale uitgever in Nederland. In het jaar 2006 haalde Sanoma Uitgevers en haar deelnemingen â Sanoma Magazines Netherlands â een omzet van 531 miljoen euro. In Hoofddorp werken 1150 medewerkers op zowel de redacties als de ondersteunende afdelingen. De dochterondernemingen Sanoma Men's Magazines, Jonge Gezinnen bv, ilse media en RCV Entertainment voegen nog eens een kleine 800 medewerkers aan het totale personeelsbestand toe.

Sanoma Uitgevers maakt sinds 2001 deel uit van Sanoma Magazines, de internationale tijdschriftendivisie van het Finse mediaconcern SanomaWSOY. Sanoma Magazines is met meer dan 300 tijdschriften in dertien landen een van de grootste publiekstijdschriftenuitgeverijen in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (niet voor publicatie):

Hoofdredacteur Margriet

Contactpersoon : Anneliese Bergman

Telefoon : 023 â 556 64 123

E-mail : corporatecommunications@sanoma-uitgevers.nl

3 september 2007