Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 5 september 2007

Persbericht

Start website www.cultuurpuntdewolden.nl

Een 'kaartenbak' vol kunst en cultuur

Op 3 september jl. presenteerde de Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden - in samenwerking met gemeente De Wolden - de website www.cultuurpuntdewolden.nl. De informatieavond vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde.

Na het openingswoord van wethouder A. Damming, waarin deze benadrukte dat de gemeente De Wolden veel waarde hecht aan kunst en cultuur, presenteerden Egbert Wildervanck en Ronald Vos de website www.cultuurpuntdewolden.nl aan het publiek.

De website www.cultuurpuntdewolden.nl moet de plek zijn waar informatie is verzameld over alle partijen die zich binnen De Wolden op één of andere manier bezighouden met kunst en cultuur (o.a. muziekverenigingen, ateliers, musea). Naast basisgegevens als contactpersoon, adres, doelstelling, vinden belangstellenden er een overzicht van optredens, lezingen, evenementen, tentoonstellingen, voorstellingen of cursussen. De website is interessant voor het werven van potentiële leden, recreanten en toeristen, maar kan ook dienen als het platform waar de verschillende partijen elkaar ontmoeten. Dit kan wellicht tot samenwerking of het gezamenlijk organiseren van activiteiten en evenementen leiden.

De website wordt gevoed uit een database die op initiatief van de bibliotheek is ontworpen. De database - de Gids genaamd - is een omvangrijke 'kaartenbak' vol informatie. Aan deze kaartenbak is een groot aantal websites gekoppeld. Voordeel hiervan is dat deelnemers aan www.cultuurpuntdewolden.nl automatisch gekoppeld zijn aan alle websites die ook hun informatie uit de Gids halen.

Het enige dat van een deelnemende partij wordt verwacht, is dat deze de eigen 'kaart' in de 'kaartenbak' bijhoudt met actuele gegevens. Deelname aan www.cultuurpuntdewolden.nl is kosteloos. De bibliotheek beheert de 'kaartenbak' en het is onmogelijk voor derden om gegevens aan te passen. De bibliotheek garandeert ook de actualiteit van de website.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Ronald Vos van de Stichting Openbare Bibliotheek De Wolden. Hij is te bereiken via gids@bibliothekendewolden.nl.

///////////////////////////////




Gemeente De Wolden