Multrix neemt Iwork over

Leidende positie als Saas-dienstverlener verstevigd

Amsterdam, 5 september 2007 - Multrix, specialist op het gebied van SaaS (Software as a Service) dienstverlening, heeft het IT-bedrijf Iwork overgenomen. Iwork is gespecialiseerd in SaaS-diensten zoals het beheren, leveren, installeren en monitoren van infrastructuur, het verzorgen van back-up en het bieden van uitwijkmogelijkheden.

Tot de klanten van Iwork behoren onder andere Teekens Karstens Advocaten en Notarissen en Blastrac. Zij maken vanaf 1 september gebruik van de Multrix servicedesk.

Iwork, dat eerder al haar projectmanagementtak afstootte, maakt gebruik van technologische oplossingen die een waardevolle aanvulling vormen op het SaaS-platform van Multrix. De klanten van Iwork worden opgenomen in dat platform: de migratie is naar verwachting eind december gereed. In combinatie met de uitgebreide technologische expertise die bij Multrix al in huis is, profiteren zowel de voormalige Iwork-klanten als de bestaande klanten van de overname, waarmee Multrix haar leidende positie als SaaS-dienstverlener verstevigt.

Win-winsituatie
Phillip Actor, oprichter en directeur van Multrix, is verguld met de transactie. "Met de overname van Iwork breiden we niet alleen ons klantenbestand, maar ook onze technische expertise en onze managementcapaciteit uit," verklaart hij. "Tegelijkertijd profiteren de Iwork-klanten van onze brede, beproefde Saas-dienstverlening. De overname is een win-winsituatie en zal als leidraad dienen voor verdere expansie van Multrix door strategische overnames."

Adri van den Hooven van Iwork is toegetreden tot de directie van Multrix. Ook hij is content: "Net als Iwork heeft Multrix de persoonlijke benadering van haar klanten hoog in het vaandel," zegt hij. "De technisch solide basis wordt gekoppeld aan flexibele, klantspecifieke oplossingen, en daar varen de klanten wel bij."

Over Multrix Benelux

Multrix is een van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft en QAD.