Gemeente Wageningen

Doelstelling college van B&W Wet Werk & Bijstand reeds bereikt

Wagenings re-integratie- en handhavingsbeleid werpt vruchten af

In het Collegeprogramma 'Bouwen voor de toekomst' van PvdA, CDA, VVD en Stadspartij Wageningen is de ambitie uitgesproken om uiterlijk in 2010 te komen tot een aantal van maximaal 600 WWB-gerechtigden. Deze doelstelling is per augustus 2007 reeds succesvol gerealiseerd met 593 WWB-gerechtigden.

Het meerjarige re-integratie- en handhavingsbeleid van de gemeente Wageningen heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen. Dit, gecombineerd met de opleving van de economie, heeft de werkgelegenheid sterk doen toenemen.

Wethouder H. Slegten: 'Een geweldig goed resultaat, waarmee het college zowel de medewerkers van de afdeling Sociale Zaken als de oud-cliënten wil gelukwensen. De daling met bijna tweehonderd cliënten sinds januari 2006 is een prestatie van formaat. We zijn trots op onze afdeling Sociale Zaken en blij voor al diegenen die aan het werk zijn gekomen'.

Ondanks het mooie resultaat blijft het college inzetten op het verder terugdringen van het aantal WWB-gerechtigden. Door de toenemende vraag op de arbeidsmarkt zijn hier nog mogelijkheden. Werken blijft naar de mening van het college de beste manier om te participeren in de samenleving.