Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 05 september 2007

Ahrend besteedt ICT uit aan Capgemini Outsourcing

Vanaf 1 september neemt Capgemini Outsourcing een deel van de ICT-activiteiten van Koninklijke Ahrend N.V. over. De dienstverlening zal het beheer van de kantoorautomatiserings-omgeving en de servicedesk inhouden. Ook zal het beheer van het datacenter naar Capgemini gaan. Ahrend blijft het applicatiebeheer voor zijn bedrijfskritische applicaties zelf ondersteunen. De overeengekomen contractduur is vijf jaar en heeft een waarde van plusminus ¤10 mln.

Om zich voortaan puur te kunnen richten op haar kernactiviteiten, het ontwerpen en leveren van kantoormeubilair, heeft Ahrend, na een uitgebreide oriëntatie- en aanbestedingsprocedure, besloten genoemde ICT-activiteiten aan Capgemini uit te besteden omdat zij als gespecialiseerd bedrijf deze diensten effectiever kan verlenen. De uitbesteding is er tevens op gericht de ICT-omgeving te moderniseren en klaar te maken voor de toekomst.

'Wezenlijk voor Ahrend is dat zij zich volledig kan richten op haar kernactiviteit: het inrichten van werkomgevingen. De zorg voor de toenemend complexe en specialistische ICT-omgeving laten we graag over aan een gerenommeerd bedrijf als Capgemini', aldus CFO van Ahrend Bèr Sweering.

Peter Croes, Directeur Capgemini Outsourcing B.V., voegt daar aan toe: 'Met trots verwelkomt Capgemini Outsourcing Ahrend als nieuwe klant. Het tastbare product, de koppeling tussen productie en ICT en de ondersteuning van ontwerp tot verkoop in een overzichtelijke schaal zorgen ervoor dat Ahrend breed aanspreekt. Natuurlijk is het ook speciaal een 100 jaar koninklijk bedrijf te mogen integreren. Dat Ahrend het contract aan Capgemini gunt, bevestigt het vertrouwen dat Capgemini in de outsourcingmarkt geniet en de positie die onze organisatie heeft verworven.'

Capgemini start met een aantal projecten ter verbetering van de softwaredistributie en het creëren van één standaardwerkplek. Daarnaast verhuist een deel van het datacentrum van Ahrend naar Amsterdam.

Over Capgemini

Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 80.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com

Over Ahrend:

Koninklijke Ahrend NV is een expert op het gebied van flexibele kantooroplossingen en efficiënt ruimtegebruik. Ahrend zorgt ervoor dat medewerkers professioneel, plezierig en productief kunnen werken door mooie en aangename werkomgevingen te creëren. Op het gebied van kantoorinrichting is Ahrend wereldwijd actief, zowel met eigen vestigingen als door succesvolle samenwerking met leidende marktpartijen. Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch design'-meubilair, omvat Revolt, Mehes, Ahrend 500, Ahrend 350, Ahrend 1200 en andere bekroonde stoelen, tafel- en opbergsystemen. Ahrend heeft meer dan een eeuw ervaring met het inrichten van zakelijke omgevingen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

EINDE PERSBERICHT