Grolsch NV

Samenwerking Grolsch en bierbrouwer EFES in Kazachstan

Koninklijke Grolsch N.V. en de Efes Karaganda Brouwerij hebben eind augustus 2007 een meerjaren licentie-akkoord ondertekend over vertegenwoordiging van het Amsterdam Navigator merk in Kazachstan. Amsterdam Navigator zal in licentie worden gebrouwen door EFES in Kazachstan. Verder vindt marketing, verkoop en distributie vanuit Kazachstan zelf plaats. Het Amsterdam-merk heeft in Kazachstan het afgelopen jaar een belangrijke groei laten zien. Voorheen importeerde Efes Amsterdam Navigator rechtstreeks uit Rusland.

Rob Snel, lid Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van Grolsch is erg verheugd over de verdere uitbouw van de samenwerking met EFES: "Kazachstan is voor het Amsterdam-merk een groeimarkt van betekenis en gezamenlijk leggen we hiermee een prima basis voor verdere groei. Het levert ook veel logistieke voordelen op, omdat alle activiteiten rechtstreeks vanuit Kazachstan plaats vinden. We verwachten dat eind september het eerste Amsterdam-bier in Kazachstan is gebrouwen."

"De biermarkt in Kazachstan heeft de afgelopen vijf jaar een snelle groei doorgemaakt," zegt Osman Ãaglayan, algemeen directeur van de Efes Karaganda Brouwerij. "We zijn verheugd dat wij de opmars van Amsterdam Navigator in Kazachstan kunnen begeleiden. Afgaand op het afgelopen jaar zal Amsterdam Navigator in de komende jaren erg in trek zijn bij de bierconsumenten in Kazachstan."

Het Amsterdam-merk laat wereldwijd solide groei zien. Het Amsterdam-merk wordt zowel in de eigen brouwerij in Enschede geproduceerd als in licentie bij Efes in Ufa en Rostov on Don in Rusland.