Apple Benelux

PERSBERICHT

Apple onthult nieuwe iPod classic

Nieuw 160-GB model geschikt voor 40.000 nummers

Bunnik, 5 september 2007 ­ Apple introduceert vandaag de nieuwe iPod classic, met een opslagcapaciteit van 80 of 160 GB voor je complete verzameling muziek, video, podcasts en games ­ tot 40.000 nummers of 200 uur video. De nieuwe iPod classic, alweer de zesde generatie, biedt alle voorzieningen waar gebruikers van iPods zo op gesteld zijn, plus een verbeterde gebruikersinterface met Cover Flow en een nieuwe, geheel metalen behuizing. Het 80-GB model van iPod classic kost slechts 249 Euro, het 160-GB model 349 Euro.

"Op de eerste iPod pasten 1000 nummers, op deze nieuwe iPod classic maar liefst 40.000", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met zijn dunnere, geheel metalen behuizing en verbeterde gebruikersinterface is iPod classic ideaal voor mensen die hun hele verzameling op hun iPod willen zetten."

De nieuwe iPod classic biedt een opslagcapaciteit tot 160 GB in een geheel metalen behuizing van geanodiseerd aluminium en gepolijst roestvrij staal. De iPod classic werkt naadloos samen met iTunes, zodat gebruikers eenvoudig hun favoriete materiaal kunnen importeren, beheren en synchroniseren. Je kunt muziek, video's en games voor iPod classic kopen in de iTunes Store, waar je meer dan zes miljoen nummers vooraf kunt beluisteren en met één klik kunt kopen.

De gebruiksduur van de batterij van de nieuwe iPod classic van 160 GB is maximaal 40 uur voor het afspelen van muziek en 7 uur voor het afspelen van video's. De gebruiksduur van de batterij van het model van 80 GB is maximaal 30 uur voor muziek en vijf uur voor video.* Daardoor kunnen gebruikers overal genieten van hun complete verzameling muziek, luisterboeken, audio- en videopodcasts, videoclips, tv- programma's en films.

De nieuwe iPod classic is ideaal voor het spelen van iPod-games en wordt geleverd met de amusementsgame iQuiz, het snelle Vortex waarbij een muur moet worden afgebroken, en het populaire patiencespel Klondike. Nog meer games voor de nieuwe iPod classic zijn later deze maand te koop bij de iTunes Store, waaronder Sudoku en Tetris van Electronic Arts en Ms. PAC-MAN van NAMCO.

De iPod is 's werelds populairste serie digitale muziekspelers, met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren. Vandaag introduceert Apple haar spannendste iPod- serie tot nu toe, met een iPod shuffle in vijf nieuwe kleuren; iPod classic met een capaciteit van meer dan 40.000 nummers; de geheel nieuwe iPod nano met videoweergave; en de baanbrekende iPod touch met zijn "multi-touch"- gebruikersinterface. Bezitters van een iPod kunnen kiezen uit een enorme hoeveelheid accessoires: meer dan 4000 producten die speciaal voor de iPod zijn gemaakt, waaronder hoesjes, fitnessaccessoires, luidsprekers en iPod-aansluitingen in meer dan 70% van alle Amerikaanse auto's.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Beide modellen van de iPod classic zijn vanaf heden overal ter wereld verkrijgbaar in zilver en zwart. Het 80-GB model van de iPod classic kost 249 Euro, het 160-GB model 349 Euro.

Voor gebruik van iPod classic is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.4.8 of hoger en iTunes 7.4, of een Windows-pc met een USB 2.0- poort en Windows Vista of Windows XP Home of Professional (Service Pack 2) of hoger en iTunes 7.4. Internettoegang is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen; hieraan kunnen kosten zijn verbonden. De iTunes Store is niet in elk land beschikbaar.


* De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Kijk voor meer informatie op www.apple.com/nl/batteries. De opslagcapaciteit voor muziek is gebaseerd op 4 minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; de opslagcapaciteit voor foto's is gebaseerd op via iTunes overgezette, voor weergave op de iPod geschikte foto's; de opslagcapaciteit voor videomateriaal is gebaseerd op 1,5-Mbps H.264-video en een resolutie van 640 x 480.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en - videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast heeft Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod, Cover Flow en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --