Gemeente Assen


Actueel

Informatiebijeenkomst Erfgoed Kwartier

Op woensdag 5 september vindt in de raadzaal van het Stadhuis, Noordersingel 33, een inspraak / informatieavond plaats over het voorontwerpbestemmingsplan Erfgoed Kwartier. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Om 19.30 uur begint de presentatie van het voorontwerpbestemmingsplan Erfgoed Kwartier. Daarna is er de mogelijkheid om vragen te stellen of een reactie te geven.

Bestemmingsplan Erfgoed Kwartier
Het bestemmingsplan Erfgoed Kwartier vormt het kader voor de uitbreidingsplannen van het Drents Museum en het Drents Archief. De bestaande gebouwen bieden onvoldoende ruimte voor gewenste ontwikkelingen. Naar aanleiding van de plannen is de gebiedsvisie Erfgoed Kwartier opgesteld die de bebouwingsenveloppe aangeeft voor de uitbreidingen. Daarnaast zijn in de gebiedsvisie voorstellen gedaan ter verbetering van de openbare ruimte, waaronder het herstel van de singels en de herinrichting van de Gouverneurstuin. De gebiedsvisie Erfgoed Kwartier is de onderlegger voor het bestemmingsplan.

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 23 augustus 2007 ter inzage in het Stadhuis. U kunt dus alvast kennis nemen van het bestemmingsplan, voordat de inspraak / informatieavond plaatsvindt. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen via onze website: www.assen.nl.