Gemeente Abcoude


Herinrichting Burgemeester des Tombeweg

De Burg. des Tombeweg is de toegangsweg tot Abcoude en zorgde door de opbouw uit betonplaten al jaren voor veel klachten over het comfort en aangezicht. Hoewel er vanuit technisch of veiligheidsoogpunt geen aanleiding is om de weg te vernieuwen heeft de gemeente Abcoude besloten om dit nu wel te doen omdat er in de omgeving veel vernieuwingen nodig zijn. Zoals de aanleg van een nieuwe rotonde, werkzaamheden van Waternet en de herinrichting op de Burg. Deldelstraat. Daarom is dit een mooi moment om ook deze weg onder handen te nemen en het comfort en de uitstraling van de weg te verbeteren. Hierbij is het voornemen de volgende werkzaamheden uit te voeren:

asfalteren rijbaan
asfalteren fietspad
aanplanten haag tussen rijbaan en fietspad
opnieuw inrichten kruising Leo Dongelmanstraat
nieuwe bushaltes
nieuwe verkeerslichten

30 km inrichting gehele Burg. Des Tombeweg

Om ervoor te zorgen dat ook in de toekomst de Burg. Des Tombeweg een egale verharding houdt, is het noodzakelijk een deel van de bomen te vervangen. De aanwezige populieren worden hierbij vervangen door platanen. Daarnaast zullen de meeste populieren meer en meer takken laten vallen als gevolg van de levensduur. De verwachte levensduur van de populieren is korter dan de levensduur van de weg, waardoor de bomen anders alsnog over enige jaren vervangen zouden moeten worden.

De werkzaamheden staan gepland vanaf 17 september en nemen ongeveer zes weken in beslag. De Burg. Des Tombeweg moet hiervoor ongeveer twee weken afgesloten worden voor verkeer. Gedurende deze periode wordt verkeer omgeleid via de Doude van Troostwijkstraat.

Een toelichting op de plannen en werkzaamheden willen wij u graag geven tijdens een voorlichtingsbijeenkomst. Daarom willen we u uitnodigen voor deze bijeenkomst op:
woensdag 5 september tussen 17.00 en 19.30 uur in het gemeentehuis van Abcoude