Milieukeur: forse stap voorwaarts bij het castreren van biggen

31/08/2007 12:09


Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren


PERSBERICHT/PERSUITNODIGING

Woensdag 5 september 2007 15.00-16.30 uur
Grossier Egbert Kruiswijk, IJsselstein

Deurne, 31 augustus 2007. Als antwoord op de discussie die momenteel in de varkenshouderij plaatsvindt over het al dan niet verdoofd castreren, zet De Hoeve Milieukeurketen een grote stap voorwaarts in de verbetering van het welzijn voor varkens. Graag wil De Hoeve samen met haar partners en belanghebbenden dit feit wereldkundig maken. Daarom nodigt zij u uit voor een persconferentie op 5 september, waarbij de feiten, worden belicht en u tijd en ruimte krijgt voor het stellen van vragen en het voeren van discussie.

Persconferentie
Op woensdag 5 september vindt van 15.00 uur tot 16.30 uur de persbijeenkomst plaats bij Grossier Egbert Kruiswijk, Kamerlingh Onneslaan18, 3401 MZ te IJsselstein tel: 030-6868420, www.egbertkruiswijk.nl. Daar zal het nieuws op het gebied over het welzijn van dieren wereldkundig worden gemaakt. Tijdens de persconferentie zullen Hans Verhoeven van De Hoeve BV, Jaap de Wit van Inkoop Oudewater en Bert van de Berg van de Dierenbescherming vertellen wat het nieuws exact inhoudt voor de varkens, De Hoeve Milieukeurketen en de consumenten. Vervolgens is er ruim tijd voor vragen en sluiten we middag af met een drankje.
De Hoeve loopt voorop
De Hoeve werkt op dit moment samen met 22 varkenshouders (die leveren totaal gemiddeld 1200 varkens per week), slachterij Westfort, 3 grossiers (Egbert Kruiswijk, Hems BV en Poel & Kamps) en 38 Keurslagers. De productie binnen de keten voldoet aan de eisen van Milieukeur, herkenbaar aan het vignet met de hand met stempel. Het toont aan dat de bedrijven voldoen aan bovenwettelijke eisen op het gebied van milieu en dierenwelzijn. Voorbeeld hiervan is de eis om het energie- en stikstofverbruik aanzienlijk te verlagen ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Daarnaast loopt De Hoeve wat betreft dierwelzijn ook voor op het beleid. Vandaar dat de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu de samenwerking ook ondersteunen. Op die manier is de consument verzekerd van een kwalitatief hoogwaardig en diervriendelijk geproduceerd stukje vlees. En dat wordt gewaardeerd gezien de stijgende afname.

Vertrouwen door de Keurslager
Consumenten vinden het prettig te weten dat het stukje vlees dat ze kopen, op een milieu- en diervriendelijke manier is geproduceerd. Ook is het vertrouwen groter wanneer mensen exact na kunnen gaan waar het vlees vandaan komt. Juist de combinatie van Keurslagers met het Milieukeur, versterken de goede naam die Keurslagers hebben: dat zijn slagers die hun vak verstaan. Tot nu werken 38 Keurslagers, verdeeld over het hele land, met Milieukeur.
---
Graag aanmelden via info@dehoevebv.nl.

De Hoeve BV
Florijn 4
5751 PC DEURNE
Telefoonnummer 0493 - 32 60 30
Faxnummer 0493 - 31 19 39

http://www.dehoevebv.nl