Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 4 september 2007

Amsterdam Fringe Festival deelt 600 kaarten uit

De gezelschappen van het Amsterdam Fringe Festival bieden op woensdag 5 september éénmalig de kans om gratis kennis te maken met dit unieke festival, dat parallel aan het theaterfestival TF wordt georganiseerd. Van iedere voorstelling die woensdag na 12:00 uur speelt worden de eerste 20 kaarten gratis aangeboden.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om woensdag naar het festivalcentrum in de Balie (Leidseplein) te komen. De speciale Fringe-kassa zal om 12:00 uur open gaan om de kaarten uit te geven, zolang de voorraad strekt. Per koper geldt per voorstelling een maximum van twee kaarten.

De Fringe bestaat uit meer dan 250 verrassende, verstilde, absurdistische en ongeleide theatervoorstellingen van 60 verschillende theatergroepen op 25 locaties in Amsterdam.

Voor meer informatie over het Amsterdam Fringe Festival: www.whattf.nl.

----------

Theaterfestival TF bestaat uit vier verschillende themakanalen, die samen het festival vormen: TF-1 vormt de kern van het festival en biedt de Nederlands - Vlaamse Theaterselectie. Tijdens TF-1 zijn de beste voorstellingen, volgens jury én publiek, van het afgelopen seizoen nog één keer te zien. TF-2 is het Amsterdam Fringe Festival. Hoofddoel van TF-2 is het aanjagen van eigen artistiek initiatief en het cultureel ondernemerschap onder jonge (theater)makers. TF-3 biedt verdieping voor veelkijkers en vakgenoten. Het programma bestaat onder andere uit minicongressen, masterclasses, debatten, interviews, lezingen en een bezoekersprogramma voor buitenlandse bezoekers. TF-4 toont de Vlaamse keuze, hier wordt een aantal voorstellingen uit de selectie van het zusterfestival Theaterfestival Vlaanderen getoond.

De VandenEnde Foundation en het VSBfonds zijn de hoofdbegunstigers van TF 2007. De VandenEnde Foundation draagt net als vorig jaar met een algemene bijdrage bij aan de totstandkoming van het festival. Het VSBfonds ondersteunt met name TF-2, het Amsterdam Fringe Festival. Andere fondsen die het festival mogelijk maken zijn het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing. Het festival ontvangt structurele subsidie van het Ministerie van OCW.

----------