Gemeente Barneveld


Beleidskader Wet sociale werkvoorziening vastgesteld

De sociale werkvoorziening wordt gemoderniseerd om onder andere te bereiken dat meer mensen met een arbeidshandicap buiten de beschutte werkomgeving gaan werken. De gemeenten krijgen in dit proces een belangrijke rol als regisseur van de uitvoering van de wet.

De gemeente Barneveld neemt, samen met de gemeenten Wageningen, Ede, Renkum en Scherpenzeel, deel aan een gemeenschappelijke regeling voor de uitvoering van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Deze gemeenten hebben de uitvoering van de Wsw overgedragen aan Permar WS te Ede. Ruim 90 inwoners met beperkingen uit onze gemeente zijn daardoor in staat om nuttige arbeid te verrichten.

In het strategisch beleidskader Wsw hebben de samenwerkende gemeenten onder andere afgesproken dat tweederde van de medewerkers buiten de beschutte omgeving werkt, dat één collectieve gemeentelijke wachtlijst wordt gehanteerd en dat zij bereid zijn om bij het aanbesteden van diensten bewuster gebruik te maken van het aanbod van Permar.

Het strategisch beleidkader Wet sociale werkvoorziening wordt begin oktober ter definitieve besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.
Mutatiedatum 04/09/2007