Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 5 september 2007

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Sint Laurensbaai 38, dakkapel voorzijde uitbreiden.

Dorpsstraat 151-155, 2 aircos plaatsen (buitenunits).

Constantijn Huijgensstraat, voetbrug bouwen.

Abram van Rijckevorselweg, geluidkerende constructie bouwen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.


1.Fascinatio Fase 3, 73 huurwoningen bouwen.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan de gemeeente met toepassing van het bepaalde in artikel 5 lid 4 onder a van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan Fascinatio vrijstelling verlenen van de goothoogte voor de bouw van de eengezinswoningen. De bouwhoogte blijft binnen de toegestane hoogtebepaling in het bestemmingsplan. Het bouwplan ligt met ingang van donderdag 6 september gedurende twee weken ter inzage. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn tegen het voornemen bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 24 augustus 2007:

Ringvaartpark 11, woning verbouwen en uitbreiden.

Verzenddatum 27 augustus 2007:

Smalspoor 12, woning zijkant uitbreiden.

Frans Naereboutrede 2, pannendak op schuur aanbrengen.

Frans Naereboutrede 3, pannendak op schuur aanbrengen.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen 6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

Kapvergunningen gemeente

aangevraagd

Door de gemeente:

Schollebos achterzijde Rigoletto 213/223


1 Italiaanse hartbladige els (alnus cordata). De boom is dood. Herplant met 1 els.

Door overigen:

Aangevraagd

Gazon nabij Beemsterhoek


2 esdoorns. De bomen zijn dood. Herplant met 2 esdoorns.

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de kapaanvraag, de rooitekening en de

conceptbeschikking, liggen voor een ieder zes weken ter inzage bij het Informatiecentrum. In de tijd dat de stukken ter inzage liggen kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen over de kapaanvraag kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Voor overige vragen over kapaanvragen/vergunningen kunt u terecht bij mw. H. Jansen-Oranje, telefoon 2848637.

De bedenkingen kunnen ook mondeling worden ingediend of nader worden toegelicht. Indien van deze mogelijkheid gebruik gemaakt wordt dan moet dit uiterlijk 4 weken na publicatie van de conceptbeschikking gemeld zijn bij de unit Handhaving en Vergunningen, telefoon 2848637. Er zal dan in overleg een tijdstip voor een hoorzitting worden bepaald.

MONUMENTENVERGUNNING verleend

(kennisgeving volgens artikel 12, lid 6, van de Monumentenverordening

Capelle aan den IJssel 2007)

s-Gravenweg 343 (beschermd gemeentelijk monument), verbouwen, isoleren en uitbreiden.

De vergunning met bijbehorende stukken ligtter inzage.

Indien u meent door de genoemde vergunning (beschikking) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de datum van deze bekendmaking.

INVALIDENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, de parkeervakken te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor het onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 29 augustus 2007 (datum besluit 29 augustus 2006):

kentekennummer TV-PV-84 voor de heer W. Jager, Bazuin 76.

Verzenddatum 30 augustus 2007 (datum besluit 30 augustus 2007):

kentekennummer SG-HT-92, Mevrouw F. Breur-Stok, Bazuin 129.

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekeningen, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Bovengenoemde stukken waarvoor een procedure vereist is, liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel