Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (5 - 11 september 2007)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elke week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

Aanvraag lichte bouwvergunning / aanvraag sloopvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ontvangen van:


- A.E.T.G. van Nunen-Hochstenbach, voor het gedeeltelijk vergroten van de berging van de kapsalon op het perceel Floribertusstraat 11a (datum indiening: 23-08-2007);


- M.W.M. Quadtflieg, voor het geheel plaatsen van een carport op het perceel Willibrordusstraat 12 (datum indiening: 24-08-2007);

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende aanvraag om sloopvergunning is ontvangen van:


- M.J.E. Collaris, voor het slopen van hechtgebonden asbestplaten van de dakconstructie op het perceel Maastrichterstraat 50 (datum indiening: 23-08-2007);

Zij die de betreffende aanvragen wensen in te zien kunnen hiertoe telefonisch een afspraak maken. U kunt bellen met het loket Vergunningen, telefoon (045) 527 85 59.

Brunssum, 5 september 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

Verzoek om vrijstelling voor een massagesalon

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum maakt bekend dat zij voornemens is vrijstelling te verlenen aan P. van Eeckeleart om een gedeelte van de woning gelegen Rumpenerstraat 103, te gebruiken als massagesalon zoals omschreven in het vrijstellingsverzoek.

Daar voornoemd gebruik in strijd is met het desbetreffende vigerende bestemmingsplan is dit slechts mogelijk nadat het college van Burgemeester en Wethouders ingevolge artikel 19 derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling heeft verleend.

Het besluit voor het verlenen van vrijstelling zal met ingang van 6 september 2007 gedurende zes weken in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1) voor eenieder ter inzage liggen. Bel voor meer informatie met telefoon (045) 527 85 59.

Gedurende deze termijn kunnen eventuele zienswijzen tegen het bouwplan schriftelijk dan wel mondeling bij het college van Burgemeester en Wethouders naar voren worden gebracht.

De voorkeur gaat uit naar het schriftelijk indienen van zienswijzen. Degene die mondeling zienswijzen naar voren brengt kan daartoe tijdens de openingstijden, contact opnemen met de medewerkers van het loket vergunningen, telefoon (045) 527 85 59. De behandelend ambtenaar neemt vervolgens contact op met degene die mondeling zienswijzen naar voren wilt brengen.

Brunssum, 5 september 2007.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum
---

50-jarig bestaan St. Vincentius

De burgemeester van Brunssum maakt hierbij bekend dat aan Scoutingband St. Vincentius ingevolge artikel 2.2.2. van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunning is verleend voor viering van het 50-jarig bestaan van de drumband in een feesttent op de parkeerplaats van het scoutingterrein, gelegen aan het Bodemplein 43, op zaterdag 15 september 2007.

Alle hierop betrekking hebbende stukken zijn voor een ieder in te zien in de hoogbouw van het bestuurscentrum, 5e verdieping, kamer 504. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de gemeente Brunssum, telefoon 045 527 85 05.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 5 september 2007.

---

Bijzondere bijstand brillen en contactlenzen

Ingevolge de bepalingen van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht wordt bekend gemaakt dat het Dagelijks Bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Brunssum, Onderbanken, Landgraaf (ISD BOL) in zijn vergadering van 15 augustus 2007 besloten heeft om het beleid bijzondere bijstand voor brillen en contactlenzen te wijzigen in die zin dat de hoogte van de bijzondere bijstand gelijkgesteld wordt aan de vergoedingen voor brillen en contactlenzen op grond van de collectieve ziektekostenverzekering IZA CURA. De optie van IZA CURA om een bril of contactlenzen aan te schaffen via Hans Anders geldt niet via de bijzondere bijstand. De overige beleidsregels voor bijzondere bijstand voor brillen/contactlenzen blijven van toepassing.

Dit besluit gaat in per 16 augustus 2007.

Inzage in het besluit is mogelijk in de gemeentewinkel van de gemeente Brunssum, Lindeplein 1. Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Brunssum, 5 september 2007.


---