Gemeente Coevorden

Coevorden in beeld

Voorbereidingsbesluit Reindersdijk voor vestiging Plopsa Indoor Coevorden

Om de realisatie van Plopsa Indoor Coevorden aan de Reindersdijk te Dalen mogelijk te maken, stelt het college van burgemeester en wethouders aan de raad voor om een voorbereidingsbesluit te nemen. Dit voorbereidingsbesluit is nodig omdat het bestemmingsplan De Huttenheugte, waarin de beoogde locatie valt, ouder dan 10 jaar is.

Voor de realisatie van Plopsa Indoor Coevorden moet vrijstelling verleend worden van het bestemmingsplan De Huttenheugte, omdat de plek aan de Reindersdijk tegenover De Huttenheugte nu de bestemming wegverkeer heeft. Aangezien dit bestemmingsplan ouder is dan 10 jaar kan niet eerder vrijstelling worden verleend dan nadat de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit heeft genomen.

Het bestemmingsplan De Huttenheugte is op 13 maart 1990 door de Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe goedgekeurd. Ook de provincie Drenthe heeft aangegeven zich onder voorwaarden te kunnen vinden in de realisatie van Plopsa Indoor Coevorden. Zo verlangt de provincie onder andere een goede landschappelijke inpassing van het indoor themapark en zorgvuldig onderzoek naar de verkeerssituatie.


Zie ook
Kabouter Plop opent themapark in gemeente Coevorden
Eerste Nederlandse Plopsa in Dalen
Plannen Plopsa Indoor ter inzage
Informatieavond Plopsa Indoor Coevorden

Links
Plopsa

© 2007 Gemeente Coevorden / Laatste wijziging: 5/9/2007 / Bron: Gemeente Coevorden